Home » Gastblog » Op zoek naar Italië
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Op zoek naar Italië

We dromen er allemaal van: in alle vrijheid door Italië toeren. Nina Schuttert doet het, samen met vriend en baby. Voor Ciao tutti doet ze geregeld verslag in de vorm van een gastblog, met vandaag de eerste aflevering: het vertrek!

foto famiglia

‘Ciao!
We zullen ons even kort voorstellen: we zijn een familie bestaande uit een Amsterdamse journaliste, een Italiaanse fotograaf en een blije baby. Met ons oude Volkswagenbusje reizen we door Italië: Op zoek naar mooie verhalen, bijzondere plekken en lekkere producten. Het plan is clichés zoveel mogelijk te vermijden en ons te laten leiden door de Italiaanse spontaniteit.

Onze eerste bestemming is Sardinië. Een eiland dat, ook al is het Italiaans, altijd haar eigen weg gevolgd heeft. Twee maanden lang zullen we ons laten onderdompelen in Sardijnse tradities, de prachtige natuur en natuurlijk de Sardijnse keuken. We hebben een gedeelte van de route vastgelegd maar staan altijd open voor onverwachtse zijwegen.

Volgeladen en uitgeput vertrekken we 9 september richting het zuiden. De voorbereidingen waren heftig maar alles is gelukt. De motor draait en Amsterdam zwaait ons uit met regen en wind.

Het eerste obstakel is Duitsland. We zijn de grens nog niet over of er lijkt iets mis te zijn met de temparatuur van de motor. Er knippert een zenuwachtig lampje in het dashboard terwijl er gewoon koelwater in de tank zit. We besluiten de wegenwacht te bellen.

motore

Binnen een half uur is de Duitse wegenwacht gearriveerd. De ietwat bozige man roept: ‘AUFMACHEN!’ En wijst naar de motor. Zodra de klep open is, begint hij wild te graaien en te voelen. Na vijf minuten heeft hij het probleem gevonden: een elektrische aansluiting was losgeschoten, vandaar dat de temperatuurmeter niet meer werkte. Al mopperend en brommend repareert hij de kabel en gooit de klep weer dicht: ‘Alles Klar!’ In mijn middelbareschool Duits (dat wil zeggen Nederlands met een Duits accent) probeer ik hem te bedanken. Uiteindelijk kan er zelfs een glimlach af en geeft hij ons dochtertje een aai over haar bol. ‘Gute Reise!’

Vol goede moed tuffen we verder. Door lange tunnels en over Zwitserse bergen. Na twee dagen komen we bij Como de Italiaanse grens over. De zon schijnt meteen iets harder en ook de koffie smaakt beter op Italiaans grondgebied. Onze eerste pitstop is Bologna, de geboortestad van mijn vriend. Hier worden we momenteel volgestopt met lekker eten door la mamma zodat we straks voldaan kunnen doorreizen naar Sardinië. Wordt vervolgd!’

fotocena

Meereizen? Volg Nina en haar gezin dan ook op OpzoeknaarItalië.nl en/of de speciale Facebook-pagina!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *