Ga op pad met onze City Walks!

Een stukje Soave in Rotterdam

Las jij enkele weken geleden Jokes gastblog over de Soave? Je kreeg toen vast trek in een glas gekoelde Soave in het warme Italiaanse lentezonnetje? Of was het de Italiaanse keuken die je deed watertanden? Of wilde je spontaan naar je favoriete vakantieland vertrekken om ter plekke de som op de proef te nemen? Dat hoeft niet, want de Soave is dichterbij huis dan je denkt…

Azienda Leonildo Pieropan

Joke heeft goed nieuws voor alle wijnliefhebbers: ‘Op 14 mei aanstaande kun je op een wel hele bijzondere manier kennis maken met de wijnen van Pieropan. Wijnkoperij De Gouden Ton Rotterdam organiseert die avond een ware wijnspijsavond met de wijnen van Pieropan.

De-Gouden-Ton-Rotterdam (1)

De entree bedraagt € 65 euro, waarvoor je je een avond lang in de wondere wereld van de Soave waant. Je proeft de prachtige wijnen van Pieropan, zowel wit en rood, begeleid door heerlijke en bijpassende gerechten. Natuurlijk in Italiaanse stijl bereid door een aantal chef-koks van Rotterdamse horecazaken.

De wijnspijsavond wordt gehouden in de winkel aan de Rotterdamse Oppert, een kleine zijstraat van de beter bekende Meent. En zeg nou zelf, wat is er na een dag werken nou fijner dan omringd te worden door wijn? De intieme en sfeervolle proeftafel achter in de zaak dient als decor voor dit schouwspel.

De-Gouden-Ton-Rotterdam (2)

Het enige wat je moet doen is gaan zitten, ontspannen en je laten onderdompelen in de Soave terwijl je luistert naar de passievolle verhalen van Joost en Sigurd, noem ze gerust vakidioten. Beiden hebben een achtergrond als sommelier bij verschillende sterrenrestaurants, zijn een feest om naar te luisteren en hebben hoogstpersoonlijk de stukjes wijngaardgrond in de Soave aanschouwd. En terwijl jij van je wijn nipt terwijl er zo nu en dan een smakelijk gerechtje voor je neus wordt gezet, nemen zij je mee op reis.

Het pronkstuk, tevens de afsluiter van de avond, is de trots van de familie Pieropan: de Amarone. Daarna, zo rond de klok van tienen, land je weer in het Rotterdamse en is het tijd om enigszins rozig en wellicht met wat souvenirs op zak huiswaarts te keren. Opgeladen en wel, voldaan en een lesje Soave wijzer.’

Pieropan-wijn-Soave (1)

Nieuwsgierig geworden? Inschrijven of vragen stellen kan telefonisch via 0031-102331042, per e-mail via rotterdam@degoudenton.nl of direct aan de kassa onder vermelding van datum, thema, aantal personen en telefoonnummer. Inschrijvingen zijn bindend en annuleren kan slechts tot uiterlijk vijf dagen voor de proeverijdatum. Alle details vind je ook nog eens via deze link.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *