Home » Gastblog » Jeannette uit Le Marche » Relax, Grow & Shine – shopping & styling in Le Marche
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Relax, Grow & Shine – shopping & styling in Le Marche

Ciao tutti! Gastblogger Jeannette Kalfsterman vertelt ons regelmatig over haar Italiaanse avontuur. Centraal in haar blogreeks staat de antieke watermolen en landgoed La Fenella: un posto magico, een magische plek, voor ontspanning en inspiratie in Le Marche.

la-fenella-le-marche-style-shopping-1

Jeannette: ‘Het leven op La Fenella verloopt in een mooi ritme. Zes dagen in de week lopen René, Floris en de vier honden om zeven uur ’s ochtends in het donker naar het begin van de oprijlaan. Hier stopt de schoolbus om Floris naar la scuola media te brengen.

Floris is ondertussen aan dit ritme gewend, zit lekker in zijn vel en heeft als twaalfjarige een gezonde hekel aan huiswerk maken. Hij pikt het plaatselijke dialect snel op en corrigeert ons al regelmatig. ‘Nee mama, het is niet va bene; hier zeggen we vabbe.’

la-fenella-le-marche-style-shopping-6

Onze drie pups Pluis, Roma en Lupa hebben alle drie een eigen karakter en zijn in rap tempo aan het groeien. Ze genieten van de ruimte en aandacht (en de knuffels). En zoals het echte zelfstandig denkende Maremma-honden betaamt, luisteren ze alleen als ze het zelf noodzakelijk achten.

We zijn nog niet zo lang geopend voor gasten, maar in de zomervakantie hebben we al veel waardevolle ontmoetingen op La Fenella gehad. De magie van Fenella werkt! Niet geheel onlogisch want van oudsher was haar functie om mensen bijeen te brengen en te voorzien van voeding, zowel letterlijk als figuurlijk.

la-fenella-le-marche-style-shopping-2

Een van die ontmoetingen was met imagostyliste Corien van Kuil van CiaodaCoco. Corien woont de helft van de tijd in Le Marche zodat ze haar passie voor mode met haar liefde voor Italië kan combineren. Wij zagen elkaar op een warme zomerdag op La Fenella. Op een van de terrassen dronken we een koel glas Verdicchio, genoten van antipasti en spraken over persoonlijke uitstraling, stijl en zelfvertrouwen. En natuurlijk over de Italianen die als geen ander de kunst van la bella figura begrijpen. Flair, elegantie en charme gecombineerd met complimenten en elkaar écht zien.

Bij het tweede glas concludeerden we dat in onze streek eigenlijk alles aanwezig is. Le Marche is het walhalla voor shopping en styling. Van oudsher is deze regio bekend om haar schoenen- en textielindustrie. Zo zijn er van veel bekende outlet stores te vinden, met prachtige merken.

la-fenella-le-marche-outlets-1 la-fenella-le-marche-outlets-2

Met flinke korting kun je prachtige tassen, schoenen en kleding kopen van bekende ontwerpers als Prada, Gucci, Versace, Dolce & Gabbana en niet te vergeten Tod’s. De geschiedenis van Tod’s gaat terug tot het begin van de twintigste eeuw. Filippo della Valle opende een kleine schoenfabriek in Le Marche. Rond 1978 veranderde kleinzoon Diego het familiebedrijf in een groot concern.

Tod’s werd bekend dankzij de loafers, die nog steeds geproduceerd worden. In de jaren 1990 schitterden oude foto’s van beroemdheden als Audrey Hepburn, Cary Grant, John F. Kennedy en Jacqueline Kennedy in de reclames van Tod’s. Recent hebben onder anderen Gwyneth Paltrow en Anne Hathaway een rol gespeeld in de advertenties van Tod’s.

Al pratend werd die zomerse middag een nieuw arrangement geboren: Relax, Grow & Shine. Want zoals stijlicoon Coco Chanel al lang wist, elegance is when the inside is as beautiful as the outside. Dit personal shopping & styling-arrangement helpt je het beste uit jezelf te halen.

la-fenella-le-marche-outlets-3 la-fenella-le-marche-shoppen-2 la-fenella-le-marche-shoppen-5

Tijdens een lang weekend relaxen op landgoed La Fenella worden je zintuigen door kok Luciano gestreeld. Styliste Corien geeft je imago- en stijladvies, geheel op maat. Ze adviseert je welke kleuren en stoffen het beste bij jouw figuur en persoonlijkheid passen. Ook ga je samen met Corien naar de beroemde designer outlets. Hier kun je de imago- en kleuradviezen meteen in de praktijk brengen. Corien helpt je met het kiezen en passen van kledingcombinaties die jouw persoonlijkheid onderstrepen. Zo keer je met een bellissima figura huiswaarts!’

la-fenella-le-marche-style-shopping-3 la-fenella-le-marche-style-shopping-4la-fenella-le-marche-shoppen-3

Praktische informatie
Het shopping & styling arrangement is voor groepen van vier tot acht personen. Of je nu jong of senior, man of vrouw, slank of volslank bent, dit arrangement is voor iedereen die het beste uit zichzelf wil halen!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *