Home » Gastblog » Isaac uit Rome » Rare mensen, die Nederlanders!
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Rare mensen, die Nederlanders!

Nederlandse mensen die vernemen dat ik in Italië woon denken gelijk aan het warme weer in de zomermaanden. Het overgrote deel van de mensen dat naar Italië gaat, komt dan ook in de zomer. Lekker op vakantie naar de zon.

beach-boys

Maar hier is zon niet meteen vakantie. Gelukkig zijn bijna alle gebouwen in Italië ingesteld op het warme weer. In Nederland daarentegen zijn vele huizen en openbare gebouwen niet op de hitte ingesteld. Maar de Nederlanders ook niet. Als social media-fanaat heb ik het de afgelopen tijd niet kunnen missen dat de zon in Nederland enkele keren heeft geschenen. De zon schijnt en meteen is #hittegolf trending topic. ‘Tropische temperaturen’ boven de 30 graden en maatregelen om gezondheidsproblemen te beperken. De media schrijven ook maar wat graag dat een bepaalde maand of een bepaald jaar records heeft gebroken en de (of het) warmste is sinds de eerste metingen in 1901.

Isaac-zomer-Italie

Elke keer als ik in de zomer naar Nederland kom, tref ik meestal alleen een heleboel witte wolken aan. Elke keer als ik in Nederland kom tref ik ook mensen aan met de Buienradar-app. Als ik daarover vertel in Italië, dan wordt er gelachen. ‘Che tristezza la pioggia’.

Hier wordt er niet zo fanatiek gedaan over het weer. Het is dan ook normaal dat de zon gedurende de zomer altijd schijnt. Het is vreemd als het een keer bewolkt is of regent, zoals dit jaar.

Ik krijg altijd veel reacties over het weer vanuit Nederland. En als ze me op een foto zien en ik ben niet zo bruin… Maar je woont toch in Italië?!??!?! Ja, dat klopt! Maar ik werk gewoon de hele week en in het weekend ga ik inderdaad regelmatig naar het strand maar ik hoef niet te bewijzen dat ik op vakantie ben geweest 🙂

Ga maar eens werken in je lange broek in Rome, zonder een zuchtje wind in de maanden juli en augustus. Het kwik loopt dan makkelijk op tot 40 graden.

Isaac-zomer-Italie2

De warmte is prima voor een dagje in het weekend of in de vakantie, maar funest als er gewerkt moet worden. Wat dat betreft blijf ik een echte Nederlander.

Voor de Nederlanders… nog even volhouden. Snel genoeg slaat het weer om en is het alweer herfst. En voor vakantiegangers… altijd welkom. Ook in september en oktober schijnt de zon volop in Rome!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *