Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Zomervakantie met Italiaanse allure

Emie is een van de gastbloggers op Ciao tutti. Samen met haar man woont ze zeven maanden per jaar in Italië. In haar Italiaanse leven werkt ze in de moestuin, legt ze een wijngaard aan en geniet ze zo optimaal mogelijk van la dolce vita. Ook schrijft ze elke dag op haar eigen blog, waar je al haar verhalen kunt teruglezen en haar belevenissen op de voet kunt volgen. Vandaag vertelt ze over haar zomervakantie Italian style, mét een schare kleinkinderen:

zomervakantie-Umbrie (2)

‘Wacht maar tot je kleinkinderen hebt’, werd er waarschuwend gezegd toen we destijds enthousiast naar ons nieuwe onderkomen in Gubbio vertrokken. ‘Dan vind je het niet leuk meer om zo lang in Italië te zijn’. Nou ja, dat zouden we dán wel zien.

Bovendien namen we ons voor daar niet al te sentimenteel over te doen. Je begint aan een nieuw avontuur en ziet wel wat het leven verder voor je in petto heeft. Het eerste kleinkind kondigde zich al snel aan. Zijn ouders vertelden zelfs dat zijn oorsprong wel eens in Caldese kon liggen. Inmiddels zijn er vier kleinkinderen, dat is in die tien jaar vanzelf gegaan. Althans wij hebben daar weinig aan hoeven doen. En ze missen? Natuurlijk. Maar lang leve Skype, de vakanties en onze winterperiode in Delft.

Zwembad
Toen we tien jaar geleden met de afbouw van ons huis bezig waren, deed de mogelijkheid zich voor dan ‘ook maar’ een zwembad aan te leggen. We moesten er zelf om lachen. Zover hadden we nooit durven dromen. Het blijkt de grootste attractie voor vakantievierende familieleden en andere gasten te zijn. Zelf maken we er nog het minste gebruik van. Maar nu kinderen en kleinkinderen hier logeren, léven we gewoonweg rondom en in het zwembad.

zomervakantie-Umbrie (1)

Pizza
Een andere goede aanwinst blijkt de pizza-oven. Vaak hebben oude boerderijen aan de buitenkant een bakoven in de vorm van een soort aanbouwsel . Dat was hier niet het geval, dus bouwden we met hulp van vrienden er zelf één. Dat wil zeggen, de oven kochten we, het bouwsel eromheen deden we zelf. En niet alleen voor de kleinkinderen is het een smakelijk feest om je eigen pizza te maken.

Onder leiding van de heer des huizes die zich al als broodbakker ontpopte, bakken we de heerlijkste pizza’s die we vervolgens met z’n allen opeten. Dit is dan ook de periode van het jaar dat ons huis het intensiefst bewoond wordt. Slaapkamers worden omgevormd tot slaapzalen, een schrijftafel wordt commode en in het gras staat een kinderstoel. We schuiven tuintafels tegen elkaar aan en onze vergrote familie krijgt Italiaanse allure. Het ‘wacht maar tot je kleinkinderen hebt’ past wat ons betreft prima in ons Italiaanse leven en we prijzen ons gelukkig dat ze de moeite nemen naar onze berg te komen.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Een reactie

  1. Fijn ook, dat jullie ons laten meegenieten van ‘jullie’ Italie! Dank voor deze blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *