Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Leven op twee locaties

Vandaag verwelkomen we Emie als gastblogger op Ciao tutti. Emie woont zeven maanden per jaar in Italië. In haar Italiaanse leven werkt ze samen met haar man in de moestuin, leggen ze een wijngaard aan en genieten ze zo optimaal mogelijk van la dolce vita.

Emie-Caldese-Umbrie

In het driehonderd jaar oude huis, dat ooit een boerderij was, zijn ze zelfvoorzienend wat water, gas en elektriciteit betreft. Het huis, Caldese genaamd, ligt in de groene heuvels van Umbrië, vlak bij de middeleeuwse plaats Gubbio.

Emie neemt ons vanaf vandaag eens per maand mee naar het paradijs dat Umbrië heet. Maar vandaag vertelt ze ons eerst over het ontstaan van die ene grote liefde:

Aan de rand van het meer
‘We werden verliefd aan het Trasimenomeer. Nee, niet op elkaar. Dat was al ruim dertig jaar eerder in Den Haag gebeurd. Verliefd op Italië werden we. In een eenvoudig tentje aan de rand van dit grote meer in midden Italië sloeg de vonk over.

Nou valt verliefdheid moeilijk uit te leggen, maar we voelden alle twee dat we in deze omgeving wel zouden willen wónen. En dat is andere koek dan er een vakantie doorbrengen. En net zoals bij de liefde tussen twee mensen,  gaat er meestal wel wat tijd overheen voor er (samen) gewoond wordt. Tot ons grote geluk waren we wel op een punt in ons leven beland waarin ruimte was om zo’n ingrijpende wens te realiseren.

Huisje nummer twee
Het jaar erop begonnen we een zoektocht, die niet eens zo heel lang duurde. We vonden een huis in de heuvels van Umbrië. Van de zeventien huizen die we in twee weken bezichtigden, bleef ‘huisje nummer twee’ zoals we het voor ons zelf beleven noemen, favoriet.

Umbrie-Caldese-Gubbio (1) Umbrie-Caldese-Gubbio (2)

Het is een driehonderd jaar oude boerderij waarvan de restauratie was blijven steken in een echtscheiding. Min of meer bij toeval hadden we eerder al kennis gemaakt met een Nederlands stel dat ook in Umbrië woont. We voelden een goede klik en zij waren bereid ons op weg te helpen bij de koop, de afbouw en het wegwijs maken in Italië. Inmiddels zijn we goed bevriend met elkaar.

En nu wonen we hier in Gubbio al weer tien zomers. De winters brengen we door in Delft en dat vinden we na al die jaren nog steeds een perfecte combinatie. In Gubbio leven we als boeren, wroeten in de grond en leggen zelfs een bescheiden wijngaard aan.

We brengen af en toe een dag door aan de kust en gaan op zoek naar leuke kleine stadjes in de omgeving. We ontvangen gasten en knijpen onszelf geregeld in de armen. We zijn terecht gekomen in onze eigen film die La Dolce Vita heet.’ 

Emie schrijft elke dag ook op haar eigen blog, waar je al haar verhalen kunt teruglezen en haar belevenissen op de voet kunt volgen.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

2 reacties

  1. Leuk gastblog, Emie.

  2. Leuk idee; schrijven is een van jouw grote hobby’s. Wij zijn er best wel een beetje ( nou, een beetje?) trots op dat je zo internationaal bezig bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *