Ontdek onze unieke City Walks in Italiaanse steden

De vier mooiste plekjes op Sirmione

0101_Sirmione-Una sottile linea di terra
foto: Terme di Sirmione

Sirmione is het schiereiland dat vier kilometer in het zuidelijke deel van het Gardameer ligt. Dit bijzondere stadje is alleen te bereiken via de voetgangersbrug bij de Scaligeri-burcht. De binnenstad van dit plaatsje is bijna autovrij. Als je hierheen wilt, kun je dus het beste met de boot gaan, want parkeren is bijna onmogelijk. Er is veel te zien op dit schiereiland in het Gardameer. Er staan prachtige ruïnes en gebouwen die bijna ongeschonden zijn gebleven, ondanks dat ze er al eeuwen staan. Hieronder een overzicht van de vier mooiste plekjes op Sirmione:

Scaligeri-waterburcht
De waterburcht van Scaligeri is een bijzonder kasteel, dat meer dan achthonderd jaar geleden gebouwd is. Ondanks de lange geschiedenis, is dit gebouw bijna ongeschonden gebleven. Vanaf de hoofdtoren van het kasteel heb je prachtig uitzicht en kun je de verschillende campings en natuurgebieden rond het Gardameer goed zien.

Gardameer (1)
foto: Mandula Bandita | weheartit.com

Sschitterende fresco’s in de Sant’Anna
De antieke ophaalbrug van het Scaligeri-kasteel is de toegangspoort tot de Sant’Anna. De muren van deze kerk zijn kleurrijk beschilderd met Bijbelse voorstellingen. Wanneer je van authentieke Italiaanse kunst houdt, dan zijn deze fresco’s van de Sant’Anna kerk zeker een bezoekje waard.

Sant'Anna

foto: Aldo Ferretto

Romeinse ruïne
Wanneer je vanuit het centrum van Sirmione doorloopt naar het uiterste puntje van het schiereiland, dan komt je bij een Romeinse ruïne, de Grotta di Catullo. Het stadje Sirmione bestaat vermoedelijk al meer dan 2000 jaar en je kunt door de ruïnes goed zien dat de Romeinen hier graag kwamen. De Grotta di Catullo is vernoemd naar de Latijnse dichter Gaius Valerius Catullus. Hij heeft hier gewoond en liet zich inspireren door de stad en het uitzicht over het Gardameer.

800px-Lake_Garda_Grotte_di_Catullo_1

foto: David Blaikie

Natuurlijke zwavelbronnen
Sirmione ligt vlak bij een aantal zwavelbronnen. Deze liggen een aantal kilometer onder de zeespiegel en dat is maar goed ook. Het water dat hier uitkomt is namelijk meer dan 80°C. Dit warme water wordt naar verschillende kuuroorden op het schiereiland geleid en daar kun jij je heerlijk laten verwennen. Terme di Sirmione is het bekendste thermencomplex van het stadje.

0815_Aquaria-Sensorynight-in-coppia

foto: Terme di Sirmione

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Een reactie

  1. zeker een aanrader, tijdens onze vakantie aan het Gardameer met de veerboot over gevaren naar Sirmione. Zeker een aanrader, de Scaligeri-waterburcht bezocht, vandaar uit een mooi uitzicht over het water, de bootjes. Ga wel op tijd om op je gemak door de straatjes te lopen, kan er erg druk zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *