Home » Gastblog » De Italiaanse giocatori op Roland Garros
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

De Italiaanse giocatori op Roland Garros

Een nieuwe gastblog van onze Sofie – dit keer over een van de beroemdste tennistoernoois:

‘Het zonnetje schijnt en het zomergevoel begint eindelijk te komen: het is tijd om lekker buiten te genieten! En toch vind ik mezelf afgelopen week af en toe binnen achter de buis met dit lekkere weer, want het jaarlijkse Grand Slam tennistoernooi Roland Garros is in volle gang. Zelf heb ik al een aantal jaartjes niet meer op de baan gestaan, maar als de pro’s zoals Federer, Nadal of Djokovic een balletje slaan kan ik het niet weerstaan om te kijken.

Kijkende naar mijn favoriet Roger Federer (helaas niet meer in het toernooi) vraag ik me af hoe het zit met de Italiaanse tennissers. In voetbal is Italië meer dan rijkelijk vertegenwoordigd, maar hoe staat het met de Italianen binnen het tennis? Laatste mannelijke Grand Slam winnaar? Geen idee. Staan er überhaupt Italianen in de huidige top van het mannentennis? Ik zou niemand kunnen noemen moet ik bekennen…Voor mij reden om me is even te verdiepen in de Italiaanse tennisgeschiedenis.

Na een korte zoektocht kom ik erachter dat het bij de mannen alweer een tijd geleden is dat er een Grand Slam gewonnen werd. De laatste mannelijke Grand Slam kampioen vinden we namelijk in 1976, dat was het jaar dat Adriano Panatta het Franse Roland Garros wist te winnen. Geen wonder dat we ons dit niet konden herinneren dus.

Een kijkje naar de huidige ranking binnen het mannentennis leert ons dat er wel degelijk een paar Italianen in de top 100 staan. Hoogste in de ranking is Andreas Seppi op nummer 22. Dan zijn er ook nog Fabio Fognini (29), Paolo Lorenzi (70) en Simone Bolelli (88). Geen van alle verder geraakt dan de derde ronde in Parijs dit jaar overigens.

Tennis2

foto: rizzoli.rcslibri.corriere.it

Bij de mannen is het dus nog wachten op een Italiaanse topper die doorstroomt naar de top 10 en die Federer van zijn troon stoot op mijn favorietenlijst.
Maar dan zijn er natuurlijk nog de vrouwen! In deze categorie zijn er wel direct namen die me te binnen schieten. Zo zijn daar Sara Errani, Francesca Schiavone en Roberta Vinci.  Deze Italiaanse dames doen het goed en staan hoog in de top 100.

Francesca Schiavone won in 2010 de French Open en ook dit jaar is er nog hoop op een Italiaanse finaliste. L’azzura Sara Errani, de nummer 5 van de wereld, heeft zich een weg gevochten tot de halve finales en maakt nog kans op een finaleplek in Parijs.

Tennis

foto: uk.eurosport.yahoo.com

Errani is on fire. In het dubbelspel, samen met partner Roberta Vinci won zij vorig jaar drie van de vier Grand Slams en stond ze zowel in de dubbel- als enkelspelfinale op Roland Garros. Dit jaar maakt ze dus weer kans op een zege in Parijs. Daarvoor moet ze nu wel eerst langs de ijzersterke Serena Williams in de halve finale.
Ik heb er vertrouwen in en heb weer een reden om fanatiek te supporteren op het puntje van de bank. Forza Italia!!!’

Sofie Steylaerts is 25 jaar en al ruim tien jaar Italiëgek. De liefde voor Italië is begonnen met het horen van de (toen nog onbegrijpelijke) teksten van Eros Ramazzotti vanaf de achterbank van de auto en na mijn eerste vakantie in Toscane was ik helemaal verkocht. Jaren later vertrok ze voor acht maanden naar het prachtige Firenze  om daar de taal te leren. Na dit avontuur was ze echter nog niet uitgeleerd, zo vond ze zelf, en heeft ze in Amsterdam de bachelor en master Italiaanse taal & cultuur behaald. Nu is Sofie op zoek naar een leuke, uitdagende baan die aansluit bij haar passie voor Italië. 

nom-2013-250 (1)

Ciao tutti is dit jaar wederom genomineerd voor een Travvies Award in de categorie Reisverslagen. Klik hier om op ons te stemmen! Grazie mille!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *