Inspiratie voor een Italiaanse kerst

Casa Camini – van bouwval tot bellissimo vakantiehuis in het zuiden van Le Marche

Al meer dan acht jaar heeft Otto samen met zijn vrouw Claudia en hun kinderen diverse locaties in Italië bezocht. Steeds vaker gingen ze terug om vakantie te vieren in Le Marche, aan de Adriatische Zee, en dan vooral in het zuidelijke gedeelte tussen Ancona en Pescara, in de driehoek die wordt gevormd door Grottammare, Offida en Montefiore dell’Aso, waar ze uiteindelijk zelf een schitterende plek voor een vakantiehuis vonden.

Otto: ‘Le Marche is een rustige vakantieregio waar je geniet van het echte Italiaanse leven, met wijn- en olijfboomgaarden en daartussen groene heuvels met bijzondere vergezichten; een enorme en bijzondere gastvrijheid dankzij de hartelijke, warme mensen…

Je zit altijd in de nabijheid van zee, strand én bergen en niet te vergeten kent Le Marche een uitstekende keuken met een meer dan goede prijs/kwaliteitverhouding.

Eind 2015 zijn wij ons gaan oriënteren om onze droom te verwezenlijken: een eigen huis in deze regio. Begin 2016 was het zover: we kochten een stuk grond van vijfduizend vierkante meter met daarop een bouwval. Nu, ruim drie jaar later, zijn we gestart met de herbouw van deze authentieke boerderij, die Casa Camini gaat heten.

Camini is het meervoud van openhaard. De boerderij krijgt aan de kant met uitzicht zowel een binnen- als een buitenhaard. Bovendien ligt de boerderij in de Contrada Tre Camini in Cossignano. Een toepasselijker naam is er dus eigenlijk niet.

Over anderhalf jaar – in het voorjaar van 2021 – verwachten wij dat de eerste gasten hun vakantie kunnen doorbrengen bij Casa Camini. Het pand van meer dan driehonderd vierkante meter krijgt een moderne landelijke uitstraling met quarzo-vloeren, een verwarmd zwembad en een fantastisch uitzicht met in de verte Carassai en Montefiore dell’Aso.

Wij zijn zeker niet de enigen die deze droom gaan realiseren. Tijdens onze voorbereidingen zijn we met diverse mensen in contact gekomen die zich aan het oriënteren zijn, zich voorbereiden op of zelfs al gestart zijn met de bouw van hun (vakantie)huis. Een aantal heeft zelfs het hele traject al doorlopen en geniet nu van een eigen thuis in Le Marche.

In verschillende gesprekken hebben we veel van hen geleerd. Mede dankzij hen hebben we ons netwerk kunnen uitbreiden met deskundige makelaars, architecten en aannemers. We denken dan ook goed te zijn voorbereid. Tot nu toe althans, we juichen niet te vroeg…

Die voorbereiding heb je ook echt nodig. Want het is en blijft Italië, met heel eigen regels en gewoonten – en vooral met een eigen ritme. Je moet geduldig zijn maar ook beseffen dat er niet overal meteen een antwoord op is. Dit risico moet je incalculeren en accepteren.

Onze ervaringen kunnen je wellicht helpen met jouw oriëntatie en voorbereiding op de aanschaf van een huis in Italië. We willen je graag inzage geven in het hele proces. In een aantal blogs op Ciao tutti zullen we je komende maanden meenemen in onze droom, met onder meer het ontwerp, de aanvraag van de vergunning, de bouw, de inrichting, het ‘proefdraaien’ en de ontvangst van onze eerste gasten.

Later deze maand start ik deze reeks met het verhaal over de prille start van ons avontuur. Bijzonder om op terug te blikken nu de vergunningen eindelijk rond zijn en we echt aan de slag kunnen. Binnenkort meer details!’

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

4 reacties

 1. Hallo Otto en Claudia,

  Wat ontzettend leuk om jullie verbouw ontwikkelingen op deze manier te kunnen volgen. Ook wij hebben plannen / dromen net als jullie om ons met de tijd in Italie een vakantiehuis te realiseren en er misschien ook wel te gaan wonen.
  Ik heb jullie website geprobeerd te bezoeken maar deze wordt geblokkeerd omdat deze niet veilig zou zijn?
  Wat er ook van zij, wij zouden graag in contact komen om net als jullie goed voorbereid onze zoektocht voort te zetten en onze droom te kunnen realiseren. Mochten jullie tijd hebben dan zouden wij graag contact leggen

 2. Dag Astrid, dank voor jouw bericht. Via de mail kun je met ons uiteraard contact opnemen. Aan de site wordt idd gewerkt en dit moet binnen 2 weken opgelost zijn. Groet Otto Krijnen

 3. Ronald en Monique

  Beste familie Krijnen, geweldig dat jullie je een idealistische plek gevonden hebben in Italië. Mijn vrouw en ik zijn sinds 3 jaar steeds enthousiaster geworden om in Italië te gaan wonen en zijn in 2019 echt actief met serieuze stappen te ondernemen door met een Nederlandse makelaar op pad te gaan om een mooi huis te vinden in Italië en Nederland ervoor te verlaten. Wij gaan jou met je gezin zeker volgen met dit mooie avontuur en zijn heel nieuwsgierig wat er op jullie pad is gekomen met alles wat erbij komt kijken. Dank je voor het delen en heel veel succes met de bouw.

 4. Dag Ronald & Monique, dank voor jullie bericht. Een volgende blog eind januari/ begin februari geeft meer inzicht in het proces van aankoop. Je mag ons altijd voor vragen/ tips benaderen. Succes. Groet, Otto Krijnen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.