Ga op pad met onze City Walks!

Ciao tutti trakteert op pasta en olijfolie uit Toscane

In de glooiende heuvels van de Chianti, omringd door wijngaarden en olijfboomgaarden, ligt Fattoria Loppiano, een boerenbedrijf waar nog altijd de lekkerste Toscaanse specialiteiten worden gemaakt: extra vergine olijfolie, Chianti DOCG, graan (voor onder andere eigengemaakte pasta), grappa, spumante en honing. Wij mogen jullie vandaag laten proeven van al dit lekkers, maar we nemen je eerst nog even mee naar deze heerlijke plek in hartje Toscane, waar je ook kunt logeren!

Agriturismo-Loppiano-Toscane (5) Agriturismo-Loppiano-Toscane (6)

Fattoria Loppiano
Rondom het hoofdgebouw, waarin de fattoria is gevestigd, ligt een aantal fijne appartementen, verspreid over het terrein. Grote gemene deler is het uitzicht over het typisch glooiende Toscaanse landschap, dat nooit verveelt. De appartementen verschillen in grootte, maar zijn allemaal recent verbouwd – met aandacht voor de details die Toscaanse huizen zo eigen maken: stenen bogen, grote vloertegels en rustieke meubels.

Fijn om te weten: de verschillende appartementen zijn – ook in het hoogseizoen – per dag/nacht te boeken. Je bent dus niet verplicht een week te blijven en in het weekend te wisselen. Gezien de verkeersdrukte op de Italiaanse snelwegen is dit erg prettig plannen!

Agriturismo-Loppiano-Toscane (4)Agriturismo-Loppiano-Toscane (1)Agriturismo-Loppiano-Toscane (3)

Vlak bij de appartementen ligt een zwembad en even verderop schittert een pijnbomenbos, met daarin een klein meertje waar je kunt vissen. Kinderen kunnen helpen bij het voeren en verzorgen van de dieren. Ook zijn er gratis fietsen beschikbaar en kun je prachtige wandelingen maken in de omgeving.

Het landgoed ligt circa 25 kilometer ten zuidwesten van Florence, langs de Arno, waar tal van leuke dorpjes te bezichtigen zijn. Maar ook Florence zelf is een bezoek waard, evenals Siena, Arezzo en San Gimignano.

De (h)eerlijke producten van Fattoria Loppiano
Fattoria Loppiano is sinds 2001 een biologisch gecertificeerd agrarisch bedrijf, hetgeen betekent dat er met aandacht voor mens, dier en natuur wordt gewerkt. Dat zie je niet alleen aan tal van grote en kleine ‘groene’ aanpassingen in, maar proef je vooral in de producten. Zo wordt de pasta gemaakt van het eigen graan. Hiervoor gebruikt men nog de authentieke bronzen pastavormen, waarna de pasta langzaam mag drogen. Een tijdrovend proces dat echter zorgt voor een onovertroffen smaak! Wedden dat je een hele koffer vol lekkers mee terug zal nemen?

pasta-bronzen-vorm

Wil je alvast voorproeven, kijk dan eens op Potluck.eu, waar je een breed aanbod aan delicatessen van Fattoria Loppiano vindt. Of doe mee met onze winactie!

Win een biologisch pastapakket!
Namens The Potluck Company mogen we vijf winnaars blij maken met een pastapakket, bestaande uit pappardelle van grano duro (brede pastalinten voor bij mooie stevige vleessauzen), pici (een soort dikke spaghetti die vooral rondom Siena wordt gemaakt) van semola di grano duro, casarecce van biologische farro (spelt) die perfect samengaan met een saus pecorino en zwarte peper en fusilli, eveneens van biologische spelt. Bij het pakket hoort ook een flesje biologische olijfolie met rozemarijn.

pappardelle-Fattoria-Loppiano-Potluck-Company

De winactie is helaas voorbij. Inge van Beekum; Hannah Oosterhout, Tahlia Flora, Nadine Jansen en Nonie van der Munnik gaan binnenkort proeven van deze bijzondere pasta!

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *