Ga op pad met onze City Walks!

Ciao tutti trakteert: een fles sprankelende Allegro Rosé

Ciao tutti! Vandaag is het dan écht zover: dit blog bestaat precies vijf jaar! Op 1 februari 2010 schreef Saskia de allereerste blog, over koffie. Inmiddels zijn we vijf jaar en 3000 blogs verder – en is het tijd voor Italiaanse bubbels in plaats van koffie 😉

bubbels-rosé

In februari vieren we ons vijfjarig jubileum namelijk met elke dag een mooi Italiaans cadeau voor jullie, trouwe lezers, dankzij wie Ciao tutti al vijf jaar kan groeien. Vandaag maak je kans op een sprankelende Bedin Merlot Frizzante Allegro Rosé, beschikbaar gesteld door delicatessen- en wijnwebshop Ithely. Lees gauw meer en vul onder aan de blog het mail&winformulier in om kans te maken op deze bijzondere rosé.

Allegro Rosé
De Allegro Rosé bestaat voor 100% uit Merlot-druiven en heeft een heldere en duidelijke rosé kleur. Hij heeft een intense en karakteristiek fruitige geur en de smaak is in mooi balans met een delicate afdronk. De aangenaam mousserende wijn is licht (9,5% alcohol) en vrolijk. Bijzonder geschikt als aperitivo, maar ook als dessertwijn. Serveer hem vooral met een lekkere frisse temperatuur van 8 tot 10 °C, dan smaakt hij het best.

Ithely-bedin-merlot-frizzante-allegro-rose

De wijnmakers van Bedin
Deze sprankelende Merlot Rosé is een ontdekking van onze vriendin Ithely. De wijn is afkomstig van de wijnvelden in de heuvels in de provincie Treviso, in het noordwesten van Italië. De wijnmakerij van Bedin ligt aan de voet van de heuvels die het middeleeuwse Italiaanse stadje Asolo omringen, de Colli Asolani. De wijnvelden van Bedin liggen dicht bij Venetië, in het hart van de Marca Trevigiana. Dit gebied heeft een unieke combinatie van natuurlijke schoonheid, historisch en artistiek erfgoed, gastvrijheid en uitstekend eten.

De gladde heuvels van dit gebied zijn het ideale terrein voor de productie van Prosecco. In deze prachtige natuurlijke omgeving, vestigde de familie Bedin in 1948 haar bedrijf en begon men met het produceren van kwaliteitswijnen. Met passie en toewijding werd dit gedurende vele generaties van vader op zoon doorgegeven, waarbij traditie en innovatie worden gecombineerd om excellentie te bereiken. En dat proef je!

Italiaanse-delicatessen-Ithely (2)

De winactie is inmiddels afgelopen. De gelukkige winnaars zijn Marga Beekmans, Nicole Teluij Barbara Perdon. Marjan Rynja en Diana Tweebeeke. Zij krijgen een fles Allegro Rosé thuisgestuurd om te toosten!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *