Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Voor in de boekenkast: de luxe geïllustreerde editie van Inferno

Botticelli-Hel-Inferno-Divina-Commedia-Dante (1)

Ooit tekende Sandro Botticelli alle kringen van de Hel zoals die door zijn stadsgenoot Dante waren opgetekend. Hij maakte talloze schetsen en gedetailleerde tekeningen van alle zondaars die de Hel bevolken. De meeste tekeningen zijn nu te bewonderen in de Staatlichen Museen in Berlijn, maar een aantal wordt bewaard in de Biblioteca Apostolica van het Vaticaan.

Botticelli-Hel-Inferno-Divina-Commedia-Dante (2) Botticelli-Hel-Inferno-Divina-Commedia-Dante (3) Botticelli-Hel-Inferno-Divina-Commedia-Dante (4) Botticelli-Hel-Inferno-Divina-Commedia-Dante (5) Botticelli-Hel-Inferno-Divina-Commedia-Dante (6) Botticelli-Hel-Inferno-Divina-Commedia-Dante (7)

Botticelli’s tekening van de Hel siert ook de schutbladen van de geïllustreerde editie van Dan Browns Inferno, die onlangs is verschenen en sinds kort ook in onze boekenkast prijkt. Aangezien Saskia een bijzondere (reis)gids schreef bij Inferno en zelfs met Dan Brown op pad mocht, krijgt dit boek een ereplek.

Het verhaal is uiteraard niet veranderd, maar wordt nu opgesierd met allerlei illustraties en foto’s. We zien een aantal van Botticelli’s tekeningen, maar ook foto’s van de mooiste bezienswaardigheden in Florence (en natuurlijk ook in Venetië en Istanbul, de twee etappes die na Florence worden aangedaan).

Helaas laat de kwaliteit van de foto’s op sommige plaatsen wel te wensen over. Het zijn meer kiekjes dan echt mooie foto’s die je meteen doen wegdromen naar Florence of die intrigerende details onthullen. Ook is de keuze voor de illustraties (we zien onder andere getekende logo’s, vlaggen en instrumenten) soms wat vreemd. Geef ons maar paginagrote foto’s van de bijzondere plekken uit het boek, dan zijn we écht even in de stad die het toneel is van Dan Browns schrijfkunst.

3D-omslag-Inferno-geillustreerdDesondanks is het een mooie uitgave voor wie Inferno nog niet heeft gelezen of voor wie het verhaal nog een keer wil lezen, maar dan met iets meer kijk op de talloze plekken die Langdon in het boek bezoekt.

De geïllustreerde editie van Inferno kost € 34,95 en is via deze link te bestellen via bol.com.

De paperback-editie van Inferno kost nu slechts € 15,- en is via deze link te bestellen bij bol.com.

Inferno is ook verkrijgbaar als e-book en als luisterboek.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Liesbeth Hogerbrugge

    Leuk detail is dat er foto’s van een Nederlandse in Florence in zijn opgenomen…. die van mij! Ik nam de foto’s binnen in Palazzo Vecchio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *