Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Vakantie vol mysterie en spanning

Mag je binnenkort je koffer pakken voor een vakantie in Italië? Stop dan deze tien boeken in je koffer (deels spiksplinternieuw, deels eerder al besproken op Ciao tutti), zodat je verzekerd bent van spanning, mysteries en verhalen die je tot ver na de laatste bladzijde blijven boeien.

spanning-Venetie

1 De dood draagt rode schoenen
Commissario Guido Brunetti staat op het punt te vertrekken voor een welverdiende bergvakantie met zijn familie. Zijn plan valt echter in duigen door de ontdekking van een lijk in de Marghera – het lichaam is onherkenbaar toegetakeld. De zoektocht naar de identiteit van het slachtoffer levert niets op, overal waar Brunetti navraag doet, stuit hij op een muur van stilzwijgen. Tot hij een telefoontje ontvangt van iemand die hem belangrijke informatie geeft. Maar nog voor de avond ten einde is gekomen, wordt Brunetti geconfronteerd met nog een gruwelijke, en ogenschijnlijk zinloze, moord.

Bestel De dood draagt rode schoenen via deze link bij bol.com

De-dood-draagt-rode-schoenen

2 De Corleone’s
New York, 1933. De stad zucht onder de grote depressie. De misdaadfamilies van New York zegevieren maar met het einde van de drooglegging ligt ook een gewelddadige strijd tussen de criminele organisaties in het verschiet. Voor Vito Corleone is niets belangrijker dan de veiligheid van zijn familie. Vooral om Sonny, zijn oudste, maakt hij zich zorgen. Want deze wispelturige zeventienjarige heeft wel erg veel interesse in de misdaadloopbaan van zijn vader.

De Corleone’s is een sfeervol verhaal over traditie, geweld, liefde en verraad, gebaseerd op een origineel filmscenario van Mario Puzo. Met ‘klassieke’ scènes als een moordaanslag in een Italiaans restaurant, discussies over het beste cannoli-recept, en een groot huwelijksfeest is deze spannende roman pure verwennerij.

Bestel De Corleone’s via deze link bij bol.com

De-Corleones

3 Inferno
Het nieuwe meesterwerk van Dan Brown zal gedurende de vakantie door heel wat Italiëliefhebbers worden gelezen. In sneltreinvaart race je langs de mooiste plekken van Florence, waar Robert Langdon betrokken raakt bij een nieuw mysterie, waarin Dantes Inferno een cruciale rol speelt. Dit nieuwe boek neemt je mee op reis door een landschap vol codes, symbolen en geheime doorgangen.

Bestel Inferno via deze link bij bol.com

Inferno-Dan-Brown

4 Het masker van Dante
Liefhebbers van Dan Browns Inferno doen er goed aan ook deze thriller van David Hewson mee te nemen op vakantie. Tijdens de première van de controversiële film Inferno wordt het dodenmasker van Dante tentoongesteld. Nic Costa moet de kostbare relikwie bewaken, maar bij de onthulling blijkt het te zijn vervangen door het hoofd van de ster van de film, die op gruwelijke wijze is vermoord. Dan wordt er ook een aanslag gepleegd op de hoofdrolspeelster. Costa en zijn team reizen af naar San Francisco voor de Amerikaanse première, in de hoop het masker te vinden. Daar is de actrice opnieuw doelwit van een aanslag. Costa zet alles op alles om de dader te vinden voordat het leven de kunst imiteert.

Bestel Het masker van Dante via deze link bij bol.com

Het masker van Dante

5 Het duivelse lot
Wat gebeurt er als Leonardo da Vinci en Niccolò Machiavelli samenwerken om een seriemoordenaar te ontmaskeren? Het Italië van de renaissance is een plek waar politiek en moord hand in hand gaan. De beruchte Borgiapaus Alexander VI verplicht in 1502 de courtisane Damiata om uit te zoeken wie zijn onwettige zoon heeft omgebracht. Damiata ontmoet een Florentijnse diplomaat, Niccolò Machiavelli, en een ingenieur, Leonardo da Vinci, die besluiten om hun krachten te bundelen en Damiata te helpen.

Samen reizen ze door Italië en verdwalen in een labyrint van bijgeloof, leugens en erotische obsessie. Om de moordenaar te vinden en zelf te overleven, moeten ze een waarheid achterhalen die de loop van de westerse geschiedenis zal veranderen: het geheim dat verborgen zit in De heerser, het beroemdste boek van Machiavelli.

Bestel Het duivelse lot via deze link bij bol.com

Het-duivelse-lot

6 De verticale man
Italië staat aan de rand van de afgrond. Het land gaat gebukt onder schaarste en plunderende bendes, op straat is niemand meer veilig. Door het schandaal dat zijn literaire carrière en gezinsleven verwoestte ziet het privéleven van Leonardo er niet rooskleurig uit. Hij heeft al jaren geen letter meer op papier gezet. Zijn vrouw is noordwaarts getrokken en heeft haar twee kinderen bij hem achtergelaten. Als hij goed voor hen wil zorgen en ze wil behoeden voor de woestenij zal hij beroep moeten doen op een kwaliteit die hij nooit bezat: moed.

Bestel De verticale man via deze link bij bol.com

De-verticale-man

7 De onafscheidelijken
Deze roman over familie, liefde en haat, onmacht en eenzaamheid won de Premio Strega 2012, de prijs voor de beste Italiaanse roman. Het is de meesterlijke opvolger van Vervolging – dus als je dat boek nog niet hebt gelezen, vergeet die dan ook niet in te pakken.

Twintig jaar na de tragische dood van Leo Pontecorvo zijn zijn twee zonen, Filippo en Samuel, onafscheidelijk. De broers zijn echter ook elkaars tegenpolen. Het succes dat de extraverte, innemende Filippo boekt met een aangrijpende tekenfilm, brengt hem in gevaar wanneer moslimextremisten zich erdoor beledigd voelen. Ondertussen ziet de introverte Samuel zijn carrière als bankier na een risicovolle belegging in rook opgaan en is hij niet in staat een normale seksuele relatie met een vrouw te hebben. En altijd hangt de dood van hun vader als een donkere wolk boven hun bestaan.

Bestel De onafscheidelijken via deze link bij bol.com

De-onafscheidelijken

8 De vrouwenverkoper
In Milaan lopen ‘s avonds na een bepaalde tijd alleen maar politieagenten, kunstenaars, misdadigers en hoeren rond. En het is altijd moeilijk om te weten wie wat is.’

In het decadente Milanese uitgaansleven handelt een mysterieuze man zijn duistere zaakjes af. Bravo heet hij. Bravo heeft een beschamende handicap, ooit veroorzaakt door een akkefietje in de onderwereld toen hij verliefd was geworden op een vrouw die van de maffiabaas was. Toch is zijn werkterrein nog steeds: vrouwen. Hij voorziet de rijken en machtigen van het land van vrouwen. Hij verkoopt ze. Totdat er één verdwijnt en hijzelf in een nachtmerrie belandt waaruit ontsnappen niet meer mogelijk lijkt.

Bestel De vrouwenverkoper via deze link bij bol.com

De-vrouwenverkoper

9 Jij bent het kwaad
Bij uitgeverij Wereldbibliotheek verscheen eveneens een boek (het eerste deel van een trilogie) dat de stijl van Stieg Larsson misschien wel overtreft. Hoofdpersoon is commissaris Michele Balisteri, voornamelijk geïnteresseerd in vrouwen, voetbal en potjes poker met zijn vrienden. Vermoedelijk kost dat in de zomer van 1982 de jonge Elisa het leven: in plaats van onmiddellijk haar mysterieuze verdwijning vlak voor de WK-finale te onderzoeken, stelt Balistreri het politieonderzoek uit zodat hij naar de tweede helft van de wedstrijd kan kijken.

In 2006 staat Italië opnieuw in de WK-finale, en weer verdwijnt een jonge vrouw. De daders worden van hogerhand op een presenteerblaadje aangereikt: drie Roemeense arbeidsimmigranten. Maar Balistreri, die zijn fout van vroeger nooit te boven is gekomen, wil niet dat er, zoals 24 jaar geleden, door zijn onachtzaamheid fatale fouten worden gemaakt. Al helemaal niet wanneer blijkt dat er een verband is met de moord op Elisa. Hij vermoedt dat er krachten in het spel zijn die meer willen dan alleen moorden, en vraagt zich af in hoeverre hijzelf deel uitmaakt van dat spel.

Bestel Jij bent het kwaad via deze link bij bol.com

Jij-bent-het-kwaad-Costantini

10 Gladiator- Zoon van Spartacus
In deel 3 van de ‘Gladiator’ is Marcus vastbesloten zijn moeder te vinden. Zijn meester Julius Caesar wil echter dat Marcus hem helpt in de strijd tegen de opstandige slaven en hun leider Brixus, die net als Spartacus een slavenleger willen vormen. Maar Marcus en Brixus zijn oude vrienden, die een levensgevaarlijk geheim delen. Marcus moet kiezen tussen zijn vriend en zijn meester.

Bestel Gladiator – Zoon van Spartacus via deze link bij bol.com

Gladiator-Scarrow

Vanmiddag op Ciao tutti een interview met de auteur van dit laatste boek, die voor een kort bezoek in Nederland is om ons alles te vertellen over zijn Romeinse verhalen.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *