Inspiratie voor een Italiaanse kerst

Terreur in thrillers – Maand van het Spannende Boek

Old violin lying on the sheet of music

‘Het is de geur van oude boeken die me naar het winkeltje lokt. De geur van broze, vergeelde pagina’s en omslagen van versleten leer. De andere antiekwinkels in dit met kinderhoofdjes geplaveide straatje hebben de airconditioning aan en de deur dicht om de warmte buiten te houden, maar hier staat de deur open, uitnodigend, verleidelijk.

Het is mijn laatste middag in Rome. Ik heb al een zijden stropdas voor Rob gekocht en een schandalig duur jurkje met ruches voor mijn driejarige dochtertje Lily, maar voor mezelf heb ik nog niets gevonden. In de etalage van deze winkel zie ik iets van mijn gading.’

Zo begint Incendio, de thriller die Tess Gerritsen speciaal schreef voor de Maand van het Spannende Boek, die gisteren van start is gegaan. 

Incendio-Tess-Gerritsen-Maand-Spannende-Boek

Na de start in Rome wordt het verhaal al snel duisterder. Want op het moment dat violiste Julia voor het eerst de noten speelt van het muziekstuk dat ze in Rome had gevonden, lijkt ze de grip op de muziek te verliezen. Als ze ontwaakt uit wat een trance lijkt, ziet ze haar dochtertje, besmeurd met bloed. Hun oude kat ligt dood op het terras.

Julia legt niet direct de link tussen de gewelddadige aanval van haar dochtertje en het muziekstuk, maar als het kort daarna nog een keer gebeurt, is ze overtuigd van de kwade krachten van het stuk. Ondanks dat haar familie en haar gezin haar niet steunen, gaat ze op zoek naar de oorsprong van het muziekstuk. In Venetië komt ze op het spoor van de componist. Een tragische geschiedenis ontvouwt zich…

thrillers-Italie

5x thriller in Italiaanse sferen
Wil je een thriller in Italiaanse sferen kopen tijdens de Maand van het Spannende Boek? Wij tippen deze vijf toptitels, bijna allemaal vers van de pers!

1 Scapa – Ravelli

2 Villa Toscane – Linda van Rijn

3 De schilder – Nora Roberts

4 Schaduw over het meer – Cocco & Magella

5 Verloren onschuld – Elizabeth George

Over Scapa schreven we eerder deze week al deze blog, nummers 2, 3 en 4 komen in juni ook nog apart aan bod.

Benieuwd naar alle activiteiten tijdens de Maand van het Spannende Boek? Neem dan een kijkje op de speciale website!

Maand-Spannende-Boek-juni

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *