Home » Boeken: Lezen over Italië » Schrijf & kook mee aan Saskia’s nieuwe boek over Artusi!
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Schrijf & kook mee aan Saskia’s nieuwe boek over Artusi!

Saskia: ‘Nu het leven vertraagt en we niet meer op reis kunnen, heb ik besloten om alvast aan mijn grote droom te beginnen: het schrijven van een roman. Na een reeks van tien reisgidsen bij verschillende uitgevers is het tijd voor een fictief verhaal – uiteraard wel met Italië in de hoofdrol.

Deze roman geeft je een kijkje in het leven van Pellegrino Artusi, die in 1891 het allereerste Italiaanse kookboek uitbracht. Artusi’s eerste editie telde 450 recepten, de laatste versie omvatte er maar liefst 790, mede dankzij de recepten die uit heel Italië in Artusi’s brievenbus waren beland.

Artusi gaf zijn boek in eigen beheer uit, een voorbeeld dat ik graag wil volgen – zodat het boek precies wordt zoals ik voor ogen heb en ik Artusi’s mooiste verhalen, recepten en leven met jullie kan delen.

Daarbij zou ik jullie graag mee laten doen, net als Artusi tijdens zijn schrijfproces deed. Daarvoor heb ik drie verschillende opties bedacht.

A – word proeflezer!
Artusi deelde bijna achthonderd recepten met zijn lezers. Ik zal tijdens het schrijfproces veel van deze recepten lezen, vertalen én maken. Wil jij ook graag koken volgens Artusi’s recepten? Word dan voor € 10,- (eenmalige bijdrage) proeflezer en ontvang een e-book met 25 van Artusi’s recepten (in het Nederlands én het Italiaans, dus ook nog goed voor je Italiaanse woordenschat).

Feedback op het recept (tips, suggesties, waar mis je iets) wordt gewaardeerd, maar is uiteraard geen must. Jouw naam wordt dan natuurlijk ook in het boek vermeld.

Word proeflezer!

B – word adviseur!
Als adviseur (€ 25,- als eenmalige bijdrage) krijg je uiteraard ook het e-book met 25 van Artusi’s recepten (in het Nederlands én het Italiaans, dus ook nog goed voor je Italiaanse woordenschat).

Feedback op de recepten is welkom, maar zoals eerder vermeld geen must. Ook mag je, als je dat leuk vindt, het schrijfproces volgen, met het meelezen van de eerste teksten, die je van tips en commentaar mag voorzien.

Andersom geef ik je bij een cappuccino, per mail of via Skype graag een uurtje schrijftips, zowel voor een blog, een artikel, een werkstuk of een boek. Daarnaast krijg je bij verschijning van mijn roman het e-book, waarin ook jouw naam vermeld staat.

Word adviseur!

C – word ambassadeur!
Als ambassadeur van mijn roman over Artusi (€ 50,- als eenmalige bijdrage) krijg je uiteraard ook het e-book met 25 van Artusi’s recepten (in het Nederlands én het Italiaans, dus ook nog goed voor je Italiaanse woordenschat).

Feedback op de recepten is welkom, maar zoals eerder vermeld geen must. Ook mag je, als je dat leuk vindt, het schrijfproces volgen, met het meelezen van de eerste teksten, die je van tips en commentaar mag voorzien. Andersom geef ik je bij een cappuccino, per mail of via Skype graag een uurtje schrijftips, zowel voor een blog, een artikel, een werkstuk of een boek.

Daarnaast krijg je bij verschijning het boek (als e-book én als echt papieren boek), mét persoonlijke boodschap (en natuurlijk eveneens met een vermelding van jouw naam).

Last but not least krijg je een cadeaubon van eet!verleden t.w.v. € 10,- die is in te wisselen voor culinaire cadeautjes uit hun webshop (van broodmix tot kookboekjes) of voor een historische kookworkshop.

Word ambassadeur!

Alle kleine beetjes helpen
Alle kleine beetjes helpen, zeker nu. Wil je geen boek mee schrijven, maar heb je de afgelopen tien jaar echt iets aan de tips en informatie op Ciao tutti gehad? Wil je als Italiëliefhebber nog graag heel lang reisverhalen, tips en achtergrondartikelen kunnen blijven lezen?

Een kleine donatie is altijd welkom. Zo kan ik in deze lastige tijd blijven zorgen voor dagelijkse Italië-inspiratie en naast de roman over Artusi investeren in nieuwe Specials, City Walks en Routes. Bovendien zal ik een substantieel deel van elke donatie opzijzetten voor onze partners in Italië, zodat we ook hen kunnen helpen.’

Steun Ciao tutti & Italië met een donatie

Grazie di cuore!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

4 reacties

 1. Coosje Wesselink

  Ik word graag proeflezer, maar heb het boek van Artusi (2e Nederlandse druk in 1995) al 15 jaar in de kast staan.
  2 Artusi boeken lijkt mij wat veel
  Ik heb ook “Zo oud als de weg naar Rome”, een zoektocht naar de antieke wortels van de Italiaanse keuken.

  Hoe kan ik bijdragen aan jouw Artusi-werk?

 2. Grazie Coosje, ook voor je boekentip! Het wordt geen boek met recepten, maar echt een roman over Artusi’s leven, gebaseerd op een aantal feiten maar verder ingevuld naar eigen fantasie. Wil je liever op een andere manier bijdragen dan via een van de drie geboden opties, dan kan dat het beste via een donatie, zie https://ciaotutti.nl/product/steun-ciao-tutti/ Grazie di cuore!
  Saskia

 3. Dank je wel voor alles wat je schrijft en waaraan we als reizigers of liefhebbers van Italië zoveel plezier beleven. Wat een goed idee om nu met iets nieuws te beginnen. Jij inspireert ons al jaren met je verhalen, nu willen we jou steunen , misschien zelfs inspireren wanneer we gaan koken of inbreng kunnen geven. Ik hoop wel dat Artusi ook wat vegetarische gerechten voor ons heeft 🙂
  Succes gewenst met dit mooie project!
  Liefs,
  Renske

 4. Grazie Renske! En si, er komen zeker ook vegetarische recepten aan bod!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *