Ga op pad met onze City Walks!

Ontdek de duizend tinten van Toscane!

32.007 woorden zette Saskia afgelopen weken op papier, stuk voor stuk over Toscane. Allemaal komen ze in het boek De duizend tinten van Toscane, dat eind mei verschijnt.

De-duizend-tinten-van-Toscane-Saskia-Balmaekers

Over De duizend tinten van Toscane
‘In dit gezegende land werden de heilige Muzen en de letteren weer wakker uit de barbaarsheid. Waar ik ook ga vind ik de huizen waar ze werden geboren en de dierbare grond waar die eerste grote Toscanen rusten: bij elke stap ben ik bang hun overblijfselen met voeten te treden. Heel Toscane is één grote stad en een tuin tegelijk, de mensen zijn er van nature vriendelijk, de hemel is er helder en de lucht gezond en vol leven.’

Zo beschreef Ugo Foscolo de regio Toscane in De laatste brieven van Jacopo Ortis (1798). Nog steeds is Toscane één groot openluchtmuseum, met middeleeuwse stadjes, een enorme rijkdom aan kunstschatten en heuvels vol groene cipressen.

De hele regio in 160 pagina’s tot in detail beschrijven is dan ook een moeilijke opgave. Boekenplanken, -kasten vol zou Saskia kunnen schrijven over al dat schitterends dat in deze regio te zien, te beleven, te proeven is. Over al die grote kunstenaars die hier leefden, werkten, ademden. Over de gerechten die hier al eeuwenlang worden bereid en die de rijkdom van Toscane vertegenwoordigen, van de acquacotta uit het zuiden tot zoutloos brood. Over de schoonheid, al is die vaak moeilijk in woorden te vatten omdat ze zo overweldigend mooi kan zijn en je van het ene op het andere moment kan overvallen, zomaar, op een heuveltop, in een kerk, op een dorpsplein.

Gelukkig lag een bijzondere invalshoek om Toscane te beschrijven gewoon voor het oprapen. De heuvels in al hun tinten groen, de cipressen die tijdens het vallen van de avond donker afsteken tegen de lucht die roze kleurt, de felrode klaprozen tussen het goudgele graan, de prachtige kleuren op de fresco’s, de versieringen van bladgoud, de smetteloos witte marmeren standbeelden…

Toscane is één en al kleur. Deze kleuren vormen dan ook onze leidraad op onze ontdekkingsreis door een Toscane dat zijn gelijke niet kent en dat jullie ook op bekende plekken hopelijk nog weet te verbazen en te verrassen. Laat je verleiden door de duizend tinten die Toscane zo onweerstaanbaar maken en die samen zorgen voor een uniek mozaïek aan verhalen, recepten en wetenswaardigheden.

Bestel nu!
Wil je De duizend tinten van Toscane graag mee op vakantie nemen, met een persoonlijke boodschap van Saskia? Je kunt via dit formulier een exemplaar bestellen!

Toscane

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Een reactie

  1. Jeannette en Ton

    Wat een prachtige omslag! Eerst het flitsende van Rome en nu de schitterende tinten van Toscane!
    Geniet ervan! Ciao, ciao!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *