Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

On a roadtrip – ontdek Zuid-Europa met je (huur)auto!

Saskia en Carola denken nog bijna elke dag met heimwee terug aan hun roadtrip door Puglia. Wat was het heerlijk om door het landschap vol trulli te toeren, om op ons eigen tempo tussen de olijfboomgaarden te rijden en te stoppen waar we maar wilden.

Zo’n roadtrip smaakt naar meer en we zijn alweer nieuwe plannen aan het smeden. Perfecte timing dus dat we van mo’media en Sunny Cars het boek On a roadtrip kregen, de perfecte reisgids voor wie een roadtrip in het zuiden van Europa wil maken.

In het boek staan zes verschillende autoroutes én heel veel praktische tips voor een onvergetelijke (en tegelijkertijd ontspannen en veilige) roadtrip. Elke route is onderverdeeld in kortere stukjes, een soort mini-roadtrips, die je soms ook als dagtocht kunt doen.

Er staat steeds duidelijk aangegeven wat de lengte en de duur van de route zijn en hoeveel stops je onderweg tegenkomt. Zo kun je prima plannen waar je stopt voor lunch of diner of voor een nachtje in een bed & breakfast of agriturismo. Natuurlijk zijn ook hiervoor allerlei tips opgenomen.

De eerste route, De mondaine Mediterranée, slingert langs de kust van Frankrijk en Italië, met eenmaal over de Italiaanse grens onder meer de kleurrijke dorpjes van de Ligurische Rivièra (zoals Alassio, Finale Ligure, Cervo en Noli) en, verder het binnenland in, een prachtige route door het wijngebied van Piemonte, met plaatsjes als Barolo, La Morra en Nizza Monferrato.

Een andere route, La dolce Sicilia, leidt je langs het mooiste van Sicilië. Vanuit Catania rijd je eerst langs de kust via Syracuse naar de barokke Val di Noto. Via prachtige pareltjes als Caltagirone en Piazza Armerina vervolg je je tocht naar Agrigento (met ook een stop bij de schitterende Scala dei Turchi) en Sciacca.

Via de weelderige westkust, met prachtige plaatsjes als Trapani en Erice en de Egadische eilanden, rijd je naar Palermo. Op de laatste etappe mogen Cefalù, Taormina en de Etna niet ontbreken, voor je met een koffer vol nieuwe indrukken (en drie kilo extra met dank aan cannoli, granita en arancini) je huurauto weer inlevert en op het vliegtuig stapt.

De vier niet-Italiaanse routes leiden je langs de ruige kliffen van West-Portugal, door de gouden driehoek van Andalusië, door de verrassende natuur van Kroatië en een afwisselend rondje Kreta.

Alle routes en tips vind je in

On a roadtrip | Alexandra Gossink | ISBN 9789057678691 | € 19,99 | uitgeverij mo’media i.s.m. Sunny Cars | bestel On a roadtrip bij bol.com of bij mo’media

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

100 reacties

 1. Kreta

 2. Peter Vermeijs

  Wij zouden graag een roadtrip door heel Italië maken.

 3. Titia de Nijs

  Ik ben nu 4 keer in Puglia geweest en verliefd op de regio. Dit boek voegt vast en zeker onontdekte plekjes toe die ik niet had willen missen!

 4. Miranka den Hartog

  Wij hadden een auto gereserveerd voor Sardinie. Door familieomstandigheden kon dit niet doorgaan. Willen opnieuw een vakantieboeken en nu richting Puglia, Dus boek zou van harte welkom zijn

 5. Wij gaan dit najaar naar Bella Sicilia met een huurauto van Sunny Cars. Dus het boek met daarin de roadtrip door Sicilië zou heel erg welkom zijn!

 6. Ik ben nog nooit op een roadtrip door
  Italië geweest. Het zal dus een feest zijn om een mooie route uit dit boek te kiezen. En op dit moment nog een verrassing waar ik terecht zal komen. Het plezier van het uitkiezen van een reis is alleen al feestje op zich.

 7. Simone Postma

  Geweldig road trip to Puglia, deze staat op het programma in september.

 8. Jeannette Houwink ten Cate

  Ik heb veel door Italië gereisd. Ik zou graag een roadtrip maken uit dit boek. Dertig jaar geleden heb ik een cursus Italiaans gevolgd aan de Bloemenriviera. Dus die trip langs de kust zou ik graag maken.

 9. Italie is voor mij de ideale reisbestemming! Na het bewonderen van Toscane en de baai van Napels, hebben we met vrienden afgesproken om volgend jaar samen een andere streek te ontdekken. Dit boek lijkt me ideaal om deze roadtrip te plannen!

 10. Wij gaan deze zomer eens roadtrip doen door Sicilië met Sunny cars! hoe leuk is het dan om al wat tips en weetjes te lezen!!

 11. Valentine Kruiver

  Puglia, staat boven aan in onze bucketlist!! Heerlijk om alvast voorpret te hebben met dit prachtige boek!

 12. Mijn ideale roadtrip begint in Ragio Calabria en eindigt in Como!

 13. zou een super boek zijn voor een volgende roadtrip op Sicilië

 14. Oh dat zou geweldig zijn, roadtrip Sicilië weer en anders eens het vaste land! Ik ga al in oktober en heb een auto gehuurd via Sunny cars…dus denk maar boek kopen hihi

 15. Een roadtrip door het zuiden van Italië.

 16. Zoals jullie die heerlijk droom van naar Puglia gaan al uit hebben laat komen, staat die bij mij en mijn vriend nog op mijn wensenlijstje, naar touren door Andalusië. Als twee jonge reizigers kunnen we zeker wel wat tips gebruiken voor het maken van zo’n trip met een huurauto, want tot nu toe blijven we het maar uitstellen. Gewoon uit onervarenheid.. Het zou een prachtig cadeautje zijn voor het plannen van onze volgende vakantie!

 17. Jose Rikkerink

  Zou super zijn een roadtrip door zuid Italië!

 18. Mijn roadtrip die nog op het lijstje staat is op het eiland Sardinië.

 19. De MONDAINE MEDITERRANÉE ♥️♥️♥️

 20. Mijn voorkeur gaat uit naar La Dolce Sicilia. Ben nog nooit op Sicilië geweest, maar ben momenteel op zoek naar een vakantie om er in september naartoe te gaan. Dit boek zou daarbij een echte uitkomst zijn.

 21. Eén van de routes op de lista dei sogni: met de Alfa Romeo op de boot naar Napels en van daar naar Basilicata en Puglia. Op de bonnefooi. Onderweg natuurlijk ook de Amalfi-kust meepakken en even een stop bij familie op de voet van de Vesuvius in Boscoreale.
  Maar ook een rondje over Modena met een stop bij Massimo Bottura staat op het lijstje. En een rit naar Liguria voor olijfolie en een tussenstopnbij familie in Rapallo ook. En een giro langs Turijn en Milaan om auto’s te kijken. Ik kan nog wel even doorgaan!

 22. Een roadtrip sicillie, dat willen wij al jaren. door omstandigheden komt het er steeds niet van. maar de droom blijft!

 23. Een roadtrip van San Remo naar Napels.

 24. Prachtig boek voor inspiratie voor een droomreis door Sicilië!

 25. We hebben al verschillende roadtrips gedaan in Italië, o.a. in het Noorden van Como naar Venetië, de Monaine Mediterranée en van Toscane naar Rome. De volgende roadtrip willen we graag naar Puglia, Sardinië of de Marken.

 26. Natascha Kapoen

  Wij zouden heel graag een roadtrip door Toscane willen maken en dan terug langs de bloemenrivera het is daar zo mooi en je komt zoveel tegen mooie huizen bloemen palmbomen prachtig elke keer dat uitzicht langs de zee en het binnenland ! Tussendoor lekker genieten van al dat lekkere ijs en de pizza,s.

 27. Ik hoop dat ik dit boek zal winnen….

 28. Marcella Holtkamp

  Graag wil ik samen met mijn partner de westkust van Italie afreizen. Van Bloemenrivera naar de hak. Ik hoop dit te realiseren als ik met pensioen ga!!!
  Nog drie jaar…..

 29. Ilse Luijten-Philippi

  Puglia!! We gaan met vrienden in oktober naar San Vito di Normanni en willen gebruik maken van een huurauto en de hele hak incl Matera bezoeken!
  Het boekje lijkt me een heel fijn hulpmiddel daarbij!
  Ciao Ilse

 30. De afgelopen jaren hebben we verschillende roadtrips door Zuid-Italië gemaakt: Sicilië, Sardinië, Puglia en Basilicata en Napels en Catania.
  Graag zou ik dan ook eens een roadtrip door Noord-Italië maken..

 31. Astrid Jumelet

  Zou héél graag nog een roadtrip maken naar Puglia en Sicilië, die staan hoog op mijn verlanglijstje. We wilden eerst dit jaar gaan maar dat werd uiteindelijk Andalusië (1e keer Spanje). Oh ja, en Kroatië staat ook op ons wensenlijstje maar er moet natuurlijk ook geld verdiend worden om op vakantie te gaan haha.

 32. Die roadtrip van Sicilie staat nog op mijn bucketlist. Dus dat boek zou zeer welkom zijn.

 33. Margriet van Rijn

  Wát een leuk boek!
  Wij maken in september een roadtrip Sicilië. Super veel zin in. En op mn wensenlijstje staat een roadtrip west Portugal!
  En we huren altijd via SunnyCars! Heel tevreden mee.

  Ciao!

 34. Ik wil nog veel van Italië zien maar kies al een paar jaar iedere keer weer voor Le Marche. Hoop dat het boek het juiste zetje geeft om toch maar eens die stap te nemen.

 35. Lucie Bleumer

  NET TERUG UIT UMBRIA STAAT OP HET WENSENLIJSTJE VOOR HET NAJAAR EEN ROADTRIP DOOR PUGLIA EN VLGEND VOORJAAR SICILIE. DUS: ZEER WELKOM DIT BOEKJE.

 36. Een roadtrip Sicilië! Daarnaast, voor de verandering, staat ook Andalusië nog op mijn verlanglijstje 🙂

 37. Eerst mijn ‘amici di cuore’ in Bologna ophalen om daarna door te reizen naar Sicilië (oa om het feest v S Rosalia mee te maken, iets wat al lang op hun wensenlijstje staat…)

 38. F H v an den Brink

  roadtrip Sicillië zou top zijn, gaan erheen

 39. F H v an den Brink

  roadtrip Sicillië zou top zijn, gaan erheen

 40. Een mooie roadtrip door Sardinië staat nog op ons verlangreisje.

 41. Elzka Blotnicki

  Roadtrip Zuid Frankrijk naar Italie

 42. Roadtrip door Puglia.

 43. A roadtrip trough Napoli much be very nice ,i Absolutamente Adore Napoli Tutto e tutti

 44. Gerrie Voorneman

  Italië? We kunnen er niet genoeg van krijgen!
  Eerst deze zomer met de caravan naar Puglia, waar we een aantal jaren geleden ook al waren. Geweldig! We willen het hele gebied gaan “uitkammen” en het boek zou ons dan ook heel goed van pas komen.
  Dan in de herfstvakantie naar Sicilië. Zes jaar geleden waren we er met de caravan twee weken lang, maar achteraf was dit toch te kort. Daarom gaan we er nog een keer naar toe. Heerlijk!

 45. Maakt ons niets uit, wij hebben heel Italie al gezien (inclusief de eilanden) maar we gaan nog steeds 2 keer per jaar en ontdekken ook elke keer weer iets anders.

 46. Ik ben nog nooit in Italie geweest maar het staat wel op mijn bucketlist!! Het liefst zou ik naar Venetie gaan!

 47. Ik heb vroeger samen met mijn ouders veel door Italië gereisd. Deze ervaring zou ik nu ook graag met mijn kinderen willen delen. Dit boek geeft alvast een voorproefje van al het moois wat Italië te bieden heeft.

 48. B.te Boekhorst

  Zoveel mooie plekjes… Sicilië is toch wel een van de wensen hier. Zo mooi.

 49. wilmsen anita

  De mondaine Mediterranée wil ik graag rijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *