Ga op pad met onze City Walks!

Nu te koop: 101 mooiste plekken van Italië

Ciao tutti! Deze week is het dan eindelijk zo ver: mijn nieuwe boek komt eraan! Na maanden van schrijven, schrappen, schaven, wikken en wegen mag ik aanstaande woensdag het eerste exemplaar van 101 mooiste plekken van Italië in handen houden.

101-mooiste-plekken-Italië

Natuurlijk ga ik dan ook meteen aan de slag om de eerste exemplaren te signeren. Woensdag schuif ik bij Xander Uitgevers aan om de eerste stapels boeken te voorzien van een handtekening. Wil je een gesigneerd exemplaar bestellen, doe dat dan vandaag nog! Dan kan ik ook jouw boek woensdag signeren (want daarna volgt nog een reisje naar Sicilië).

Onder aan deze blog vind je een button waarmee je direct een boek kan bestellen, maar eerst een klein voorproefje:

101-mooiste-plekken-Italië-2 101-mooiste-plekken-Italië-3 101-mooiste-plekken-Italië-5

Open my heart and you will see, engraved inside of it, Italy,’ zo schreef Robert Browning in zijn gedicht De Gustibus. Browning, die in de negentiende eeuw naar Italië reisde en er een tijdje woonde, was geraakt door al het moois dat er in Italië te zien is.

Dat gevoel ken ik maar al te goed. Ik weet nog hoe ik tijdens mijn allereerste bezoek aan Italië, in Rome, verrast was door wat er allemaal te zien was in de stad. Het Colosseum natuurlijk, de tempelresten op het Forum Romanum en de Trevifontein, maar ook de tafereeltjes op straat. Een voorbij scheurende Vespa met een bruidspaar, een Ape vol bloemen, een bar die in de ochtend vol met zoetigheden stond en die ’s avonds werd omgetoverd tot een kleurrijk buffet…

Elke straathoek bracht nieuwe verrassingen, nieuw geluk. Hoe vaker ik terugkeerde, hoe meer ik ontdekte – in Rome, maar later ook in Florence, waar ik ging studeren, in Napels, in Venetië, in Siena, in Lecce, in Milaan, in Verona en in tal van andere steden, dorpen en gehuchten.

101-mooiste-plekken-Italië-6 101-mooiste-plekken-Italië-9 101-mooiste-plekken-Italië-11

Ik sloot duizenden plekken in Italië in mijn hart. De oude mannetjes op het plein, de portici van Bologna, de kleurrijke vissersbootjes van Favignana, de espresso van Napels, de vrouwen in Bari die voor hun huis in alle vroegte oortjespasta maken, Michelangelo’s indrukwekkende plafond, schitterend gelegen abdijen, pittoreske dorpspleinen, de Schildpaddenfontein in Rome en duizenden andere verrassingen die Italië voor haar bezoekers in petto heeft.

Voor dit boek koos ik 101 van die bijzondere plekken. Plekken die ik meteen bij de eerste aanblik in mijn hart sloot. Het viel niet mee om een keuze te maken uit alle mooie bestemmingen die Italië te bieden heeft en die ik in de afgelopen jaren heb bezocht, beleefd, ervaren.

101-mooiste-plekken-Italië-13 101-mooiste-plekken-Italië-12

Ik zou er wel duizend kunnen noemen… Ik koos uiteindelijk voor die plekken waarnaar ik steeds weer terugkeer en die me bij elk bezoek opnieuw raken. Samen geven deze 101 plekken een schitterende dwarsdoorsnede van Italië én van de liefde voor het goede leven dat de Italianen kenmerkt. Vink ze allemaal af en Italië zit voor altijd in je hart!

101-mooiste-plekken-Italië-20

Bestel het boek met alle 101 mooie plekken in Italië nu via bol.com en het ligt binnen enkele dagen op je deurmat!

Ontdek onze droomplekken in Italië!

2 reacties

  1. Boek gekocht 101 mooiste plekken van Italie, van Saskia Balmaekers.
    Zeer de moeite waard. Ook leuk om cadeau te doen.
    Anna.

  2. Grazie Anna, leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *