Inspiratie voor een Italiaanse kerst

Maak een rondreis door Europa in 555 quizvragen

Ben je klaar voor een originele, inspirerende reis door alle landen van Europa, van Albanië tot Zwitserland, van Andorra tot Vaticaanstad?

Met de Europa-editie van Rondreis in 555 quizvragen zorgt journalist Tim Hartman voor uren quiz-, speel- en reisplezier, gewoon vanuit je luie stoel. Heerlijk om in je eentje in te duiken, maar natuurlijk nóg spannender als je met je gezin op quizreis gaat of familie en vrienden uitnodigt voor een (online) reisquiz.

Weet jij bijvoorbeeld welke Europese hoofdsteden slechts vier letters hebben? Weet je waar Christoffel Columbus werd geboren of welke Europese vlaggen voor een deel groen zijn? Herken jij Italiaanse pizza’s aan de ingrediënten?

Al quizzend maak je een unieke ontdekkingsreis door Europa, waarbij tal van onderwerpen aan bod komen – van historie tot muziek, van sport tot culinaire lekkernijen, van automerken tot computerspelletjes.

Je zult versteld staan van de veelzijdigheid van de vragen én van de verrassende verhalen, feiten en weetjes die je dankzij het boek ontdekt. Je ontmoet Nederlandse dj’s en Italiaanse kunstenaars, Griekse filosofen en Spaanse sporters.

In Italië duik je onder meer in automerken, dolci, koffie, kunst, mode, muziek, pasta, pizza, vulkanen en de wielersport. Er is een aparte quiz voor Vaticaanstad, met natuurlijk ook aandacht voor de enige Nederlander die ooit op de pauselijke troon heeft gezeten.

Naast alle landenquizzen is er ook een Grote Europa Quiz, met vijftig gevarieerde vragen – van vlaggen en muziek tot vliegvelden en voetbalclubs.

Rondreis in 555 quizvragen – Europa | Tim Hartman | ISBN 9789464183825 | € 19,99 | bestel Rondreis in 555 quizvragen Europa direct bij Tim via Brave New Books of bij bol.com

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Een reactie

  1. Graag meegedaan en ben benieuwd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.