Home » Boeken: Lezen over Italië » La Befana helpt de kinderen van Amatrice
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

La Befana helpt de kinderen van Amatrice

De meeste Ciao tutti-lezers zullen naast de herders en de drie wijzen ook La Befana inmiddels wel kennen, de heks die in de nacht van 5 op 6 januari op haar bezemsteel door de lucht vliegt om cadeautjes te brengen bij Italiaanse kinderen. Als ze tenminste braaf zijn geweest, want anders krijgen ze een paar stukjes houtskool…

la-befana-elisa-wobben-sprookje

Voor de twaalfjarige Elisa Wobben zal de bezemsteel van La Befana dit jaar een flinke omweg moeten maken. Elisa woont namelijk in Zeeland, maar zij heeft zeker een mooi cadeau van La Befana verdiend. Ze heeft namelijk, samen met haar Italiaanse moeder, een prachtig boekje gemaakt over La Befana.

Elisa vertelt het ontroerende verhaal van Befana, zowel in het Italiaans als in het Nederlands, voorzien van kleurrijke illustraties. We zien Befana als klein meisje, omringd door de dieren die haar lief zijn. We zien de drie wijzen die bij haar aankloppen en we zien haar op weg naar het kindje Jezus, op haar bezemsteel, met een zak vol speelgoed.

Elisa heeft er een prachtig sprookje van gemaakt, dat iedereen dit jaar bij of onder de kerstboom zou moeten lezen. Maar niet alleen omdat het zo’n mooi verhaal is. Elisa heeft het verhaal namelijk niet puur voor zichzelf op papier gezet.

la-befana-elisa-wobben-sprookjeElisa met haar sprookje over La Befana

Het geld dat ze met de verkoop van haar Befana-boekje verdient, gaat namelijk naar de schoolgaande kinderen in Amatrice, het dorpje in Lazio dat in augustus van dit jaar door een aardbeving werd verwoest. Zij kunnen dit jaar namelijk geen sok aan hun schoorsteenmantel hangen, in afwachting van de komst van La Befana. Hun huizen zijn verwoest, ze moeten familieleden, vrienden en huisdieren missen. Elisa wil hen laten weten dat ook La Befana met ze meeleeft, ook al verblijven ze nu tijdelijk elders.

Wil jij ook een steentje bijdragen en de kinderen van Amatrice een hart onder de riem steken? Je kunt het boekje La Befana bestellen door een e-mail te sturen naar gwobben@zeelandnet.nl. Het boekje kost € 8,- waarvan het grootste gedeelte naar de schoolgaande kinderen in Amatrice gaat.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *