Ga op pad met onze City Walks!

Klaar voor de Kookboeken7daagse?

Komende week mogen alle doorgewinterde culi’s hun schroom opzij zetten en zich volledig wijden aan hun hobby. Zeven dagen lang worden ze niet raar aangekeken als ze een kookboek lezen in bed (ik beken), als ze hebberig worden van nieuwe kookboeken – ook al staan er al tien, twintig, honderd (?) in de kast (ik beken) of als ze hun kookboeken uitstallen als ware het museumstekken (ik beken wederom, voor zover de ruimte op mijn Amsterdamse zolderverdieping dat toelaat).

Waarom deze schroom even opzij gezet kan worden? De komende week is het Kookboeken7daagse. Zeven dagen lang staan kookboeken extra in the spotlights – en is al het bovenstaande geoorloofd. Daarnaast zijn er tijdens deze zevendaagse allerlei culinaire activiteiten door heel het land, met onder andere een Eat&Read aan de hand van het nieuwste kookboek van Jamie Oliver (waaruit ik komende week nog een recept zal publiceren) en het 35-jarig jubileum van de Amsterdamse Kookboekhandel. Een overzicht van alle activiteiten vind je hier.

Maar dat is nog niet alles natuurlijk. Ter gelegenheid van deze Kookboeken7daagse –van 10 tot en met 17 november om precies te zijn – krijg je bij aankoop van € 12,50 aan kookboeken in de boekhandel het unieke kookmagazine Genot cadeau, met onder andere de meest bijzondere kookboeken, geschiedenisles van Johannes van Dam, Jamie Oliver over zijn dierbaarste kookboek en koken met kinderen.

Kookboek van het Jaar
Tijdens de Kookboeken7Daagse kan ook volop gestemd worden op de genomineerden voor de titel Kookboek van het Jaar 2012, een prijs die voor de zesde keer zal worden uitgereikt. Een vakjury van vijf experts bepaalt welke titels de uiteindelijke winnaars worden. Maar het publiek oordeelt ook mee: door een stem uit te brengen via deze site krijgt het kookboek met het hoogst aantal stemmen op de meter de Gouden Garde Publieksprijs 2012. Door te stemmen maak je bovendien kans op, uiteraard, een mooi kookboek!

Ook op Ciao tutti zal er de komende zeven dagen heel regelmatig een kookboek de revue passeren – uiteraard met steeds een voorproefje zodat je je culinaire aspiraties gelijk kunt uitleven. Van koken met Nutella tot een recept van Jamie Oliver dat met 15 minuten op tafel staat; da non perdere!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *