Home » Boeken: Lezen over Italië » Kinderboekenweek 2012: Ga je mee op reis?
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Kinderboekenweek 2012: Ga je mee op reis?

Vandaag begint de Kinderboekenweek, met als thema ‘Hallo wereld!’ Een heerlijk thema, want boeken zijn ideaal om alvast een stukje wereld mee te ontdekken. Je reist naar verre landen, leert allerlei bijzondere uithoeken van de aarde kennen en maakt kennis met mensen uit een andere cultuur.

Tijdens de Kinderboekenweek 2012 gebeurt dat als nooit tevoren. Van woensdag 3 tot en met zaterdag 14 oktober maken jonge lezers een spannende wereldreis langs alle denkbare landen, zeeën, volken en continenten. Uiteraard gaan we op Ciao tutti naar Italië, vandaag allereerst met Boris, die in het boek Ga je mee op reis? van Nannie Kuiper en Alex de Wolf zijn rugzak pakt en samen met zijn hondje Basje op pad gaat.

Ze reizen met de hoge snelheidstrein naar Parijs, in een gondel door Venetië en in een dubbeldekker door Londen. Ze eten de lekkerste dingen, van pizza en braadworst – favoriet bij Basje – tot Belgische bonbons. In elk land doen ze iets wat speciaal is voor dat land: boodschappen doen in een Marokkaanse soek, snorkelen bij de Antillen of per kabelbaan de Oostenrijkse bergen verkennen! Op de laatste bladzijde kun je zien welke souvenirs ze allemaal meegebracht hebben.

In Venetië maken Boris en Basje uiteraard een tochtje in een gondel:

‘In een gondel naar het centrum
van Venetië, de stad
waar je met een bus of auto
niet kunt komen. Leuk is dat.

Het verkeer gaat over water,
onder smalle bruggen door,
soms langs huizen zonder straten,
want daar is geen ruimte voor.’

Daarna gaan Boris en Basje pizza eten en reizen ze verder naar onder andere Oostenrijk, Turkije en Denemarken. Al Boris’ reizen lees je in

Ga je mee op reis?
Nannie Kuiper & Alex de Wolf
ISBN 9789021670652
€ 12,95
uitgeverij Ploegsma

Bestel Ga je mee op reis? via deze link bij bol.com

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *