Download gratis de Ciao tutti app!

Italiaanse thrillers om je nagels op stuk te bijten

Wissel je lieflijke Italiaanse dorpjes en glooiende landschappen graag af met een flinke dosis spanning? Met deze thrillers wordt je vakantie een bloedstollend avontuur!

Liever iets minder spannend leesvoer? Klik dan hier voor onze selectie zomerse romans en literatuur.

De mythe van de dood
Samen met zijn team onderzoekt commandant Enrici Mancini een curieuze zaak: een seriemoordenaar brengt zijn slachtoffers niet alleen bruut om het leven, maar bootst daarna met de lichamen mythologische figuren na. Het hoofd van een lijk dat vervangen wordt door een stierenkop, welke verknipte geest verzint zoiets?

Tot overmaat van ramp blijkt een van de agenten uit Mancini’s team verwant te zijn met de moordenaar, waardoor de hele zaak persoonlijk wordt. Zal het hen lukken de moordenaar te vinden en hem te stoppen voor hij nog meer slachtoffers maakt?

De mythe van de dood | Mirko Zilahy | vertaald door Aniek Njiokiktjien| ISBN 9789401608770 | € 19,99 | Xander Uitgevers | bestel De mythe van de dood via deze link bij bol.com | ook verkrijgbaar als e-book

Lees ook onze blog over Zilahy’s eerdere roman Schaduw.

Intrigo Italiano
1953, Italië bevindt zich nog in een maalstroom van wederopbouw, politieke conflicten en koude oorlog. Een professor en een twaalfjarig jongetje komen bij een gruwelijk verkeersongeval om het leven. Een paar maanden later wordt de vrouw van de professor in haar badkuip verdronken.

De magistratuur schakelt commissaris De Luca in. Die heeft geen vlekkeloos verleden, maar is een goede speurhond. Maar al te goed mag hij niet zijn, want niet alles mag boven tafel komen. Er zijn kringen waar ze bepalen welke misdaden opgelost worden.

Intrigo Italiano | Carlo Lucarelli | vertaald door Carolien Steenbergen | ISBN 9789076270975 | € 18,90 | verkrijgbaar via Serena Libri

Lees je dit boek liever in het Italiaans? Via bol.com bestel je het e-book van Intrigo Italiano.

Lijken in de kast
Eindelijk is ook het vervolg op het spannende De galerijflat in het Nederlands vertaald. Amedeo Consonni van nr. 8, hoewel gesteld op moordzaken, krijgt tegen zijn zin drie skeletten op zijn bord. En hij lijkt een verhouding te hebben met Angela van nr. 11. Of zit hij ook achter de vijfendertig jaar jongere Erika aan?

De miezerige juffrouw Mattei-Ferri weet het vanachter de gordijnen: mannen denken maar aan één ding. Hoewel, De Angelis is helemaal ondersteboven van een BMW Z3 coupé, 3.2 liter motor, 24 kleppen, 280 km, allemachtig. Hij gaat er stiekem mee vandoor. En Enrico, de kleinzoon van Amedeo, is zijn Bubu kwijt.

Lijken in de kast | Francesco Recami | vertaald door Rianne Aarts & Hilde Schraa | ISBN 9789076270951 | € 18,90 | uitgeverij Serena Libri | bestel Lijken in de kast via deze link bij bol.com

Lees je beide boeken liever in het Italiaans? Bestel dan La casa di ringhiera en Gli scheletri nell’armadio als e-book.

Het negende gebod
Als bij een antiquariaat in Parijs een onbekende tekst van de Romeinse schrijver Plinius de Jongere te koop wordt aangeboden, beseft Anthony Mulligan, conservator van het British Museum, dat hij op een historisch unicum is gestuit.

Tegelijkertijd wordt de Nederlandse scenarioschrijfster Esther van Baerle gevraagd voor een internationale speelfilm die de vrouwenhaat binnen de Rooms-Katholieke Kerk aan de kaak wil stellen op basis van ditzelfde Plinius-document. Als Esther voor haar research op bezoek gaat bij haar vroegere professor, expert op het gebied van manuscripten uit de oudheid, treft ze hem aan in zijn werkkamer, badend in het bloed, vermoord.

Ze doet vervolgens een beroep op de geschiedkundige expertise van Anthony Mulligan, die vroeger luitenant in het elite-SAS-corps van het Britse leger blijkt te zijn geweest. Samen worden ze meegezogen in een meedogenloze intrige, waarbij zij de militante en duistere kanten ontdekken van de oerconservatieve katholieke organisatie het Legioen van Christus.

Niet alleen ontdekken zij hoe Maria Magdalena en andere belangrijke vrouwen in de eerste eeuwen van het christendom werden verketterd, maar ook hoe gevaarlijk fake news uit de christelijke oudheid zelfs vandaag nog kan zijn. Worden zij slachtoffer van religieuze fanatici die ‘het ware geloof’ en de onderdrukking van de vrouw verdedigen?

Het negende gebod | Chris Houtman | ISBN 9789045215686 | € 17,99 | Karakter Uitgevers | bestel Het negende gebod via deze link bij bol.com | ook verkrijgbaar als e-book

De dood zingt in Napels
Ook een aanrader als je van thrillers houdt: De dood zingt in Napels. In de voetsporen van commissaris Ricciardi, die over een bijzondere gave bezit, wandel je door de stad en beklim je het decor van het Teatro San Carlo om de moord van ’s werelds bekendste tenor op te lossen. Via deze link lees je een fragment.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

72 reacties

 1. Het boek ‘Schaduw’ van Mirko Zilahy speelt in ROME

 2. Zilahy’s ‘schaduw’ speelt zich af in Rome

 3. Het boek “Schaduw” speelt zich af in Rome.

 4. Het boek Schaduw van Zilahy speelt zich af in Rome

 5. Brigitte van Duijn

  Rome

 6. Het boek Schaduw van Zilahy speelt zich af in Rome

 7. wilmsen anita

  het boek Schaduw speelt zich af in Rome

 8. In de schitterende stad Rome speelt Zilahy’s zijn thriller schaduw zich af

 9. Yvonne de Boer

  Schaduw speelt zich af in Rome

 10. Schaduw speelt zich af in Rome

 11. Het speelt zich af in Rome

 12. Rome

 13. Rome! Een van de mooiste steden op aarde

 14. christine de zeeuw

  Schaduw van Zilahy speelt zich af in Rome

 15. Zilahy’s eerste thriller Schaduw speelt zich af in Rome.

 16. Dat is in Rome.

 17. Emma Sanders-Kaptijn

  Ik zou het boek ‘Mythe van de dood graag winnen omdat twee liefdes samenkomen: Italië en mythologie. Heerlijk voor onze treisreis naar Riomaggiore deze zomer!

  Emma

 18. Rome

 19. annemarie mikx

  Rome……nog steeds niet geweest

 20. In Rome.

 21. Het speelt zich af in Rome.

 22. Het boek schaduw speelt zich af in Rome.

 23. In de mooiste stad van de wereld: Rome!

 24. In Rome!

 25. In Rome

 26. Spannend leesvoer voor komende vakantie is zeker welkom! ROME is mijn antwoord.

 27. dat speelde zich af in Rome

 28. Het boek van Zoilahy speelt zich af in Rome

 29. Lisette Kleiweg

  Rome

 30. Rome

 31. Rome

 32. Corry Ligthart

  Het speelt zich af in ROME

 33. Monic Verschoor

  In Rome, ook een stad met mythische verhalen.

 34. Dineke Wiersema

  Rome

 35. Ria van Weijenburg

  Het antwoord is Rome. Hopelijk win ik dit boek om lekker tijdens de vakantie in Italie te lezen.

 36. Gerrit Overdijk

  In Rome heerlijk die Italiaanse thrillers. Ben zelf gek van David hewson

 37. Dorry van Geemen

  Het boek “Schaduw” van Zilahy speelt zich af in Rome.
  Ik heb dat nog niet gelezen, maar hoop de komende zomer natuurlijk meerdere Italiaanse boeken te lezen, waaronder zeker thrillers!

 38. In Rome

 39. Anita te Gussinklo

  dat is in de hoofdstad van Italie, Rome.

 40. Schaduw speelt zich af in Rome

 41. Rome. Spannende strijd iedereen heeft het goed.

 42. Schaduw speelt zich af in Rome

 43. Karolien Samyn

  Rome

 44. Verhaal speelt zich af in Rome

 45. Dit was in de stad Rome! 🙂

 46. De eerste thriller Schaduw van Zilahy speelt zich af in Rome.
  Erg spannend.

 47. Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *