Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Italiaanse thrillers om je nagels op stuk te bijten

Wissel je lieflijke Italiaanse dorpjes en glooiende landschappen graag af met een flinke dosis spanning? Met deze thrillers wordt je vakantie een bloedstollend avontuur!

Liever iets minder spannend leesvoer? Klik dan hier voor onze selectie zomerse romans en literatuur.

De mythe van de dood
Samen met zijn team onderzoekt commandant Enrici Mancini een curieuze zaak: een seriemoordenaar brengt zijn slachtoffers niet alleen bruut om het leven, maar bootst daarna met de lichamen mythologische figuren na. Het hoofd van een lijk dat vervangen wordt door een stierenkop, welke verknipte geest verzint zoiets?

Tot overmaat van ramp blijkt een van de agenten uit Mancini’s team verwant te zijn met de moordenaar, waardoor de hele zaak persoonlijk wordt. Zal het hen lukken de moordenaar te vinden en hem te stoppen voor hij nog meer slachtoffers maakt?

De mythe van de dood | Mirko Zilahy | vertaald door Aniek Njiokiktjien| ISBN 9789401608770 | € 19,99 | Xander Uitgevers | bestel De mythe van de dood via deze link bij bol.com | ook verkrijgbaar als e-book

Lees ook onze blog over Zilahy’s eerdere roman Schaduw.

Intrigo Italiano
1953, Italië bevindt zich nog in een maalstroom van wederopbouw, politieke conflicten en koude oorlog. Een professor en een twaalfjarig jongetje komen bij een gruwelijk verkeersongeval om het leven. Een paar maanden later wordt de vrouw van de professor in haar badkuip verdronken.

De magistratuur schakelt commissaris De Luca in. Die heeft geen vlekkeloos verleden, maar is een goede speurhond. Maar al te goed mag hij niet zijn, want niet alles mag boven tafel komen. Er zijn kringen waar ze bepalen welke misdaden opgelost worden.

Intrigo Italiano | Carlo Lucarelli | vertaald door Carolien Steenbergen | ISBN 9789076270975 | € 18,90 | verkrijgbaar via Serena Libri

Lees je dit boek liever in het Italiaans? Via bol.com bestel je het e-book van Intrigo Italiano.

Lijken in de kast
Eindelijk is ook het vervolg op het spannende De galerijflat in het Nederlands vertaald. Amedeo Consonni van nr. 8, hoewel gesteld op moordzaken, krijgt tegen zijn zin drie skeletten op zijn bord. En hij lijkt een verhouding te hebben met Angela van nr. 11. Of zit hij ook achter de vijfendertig jaar jongere Erika aan?

De miezerige juffrouw Mattei-Ferri weet het vanachter de gordijnen: mannen denken maar aan één ding. Hoewel, De Angelis is helemaal ondersteboven van een BMW Z3 coupé, 3.2 liter motor, 24 kleppen, 280 km, allemachtig. Hij gaat er stiekem mee vandoor. En Enrico, de kleinzoon van Amedeo, is zijn Bubu kwijt.

Lijken in de kast | Francesco Recami | vertaald door Rianne Aarts & Hilde Schraa | ISBN 9789076270951 | € 18,90 | uitgeverij Serena Libri | bestel Lijken in de kast via deze link bij bol.com

Lees je beide boeken liever in het Italiaans? Bestel dan La casa di ringhiera en Gli scheletri nell’armadio als e-book.

Het negende gebod
Als bij een antiquariaat in Parijs een onbekende tekst van de Romeinse schrijver Plinius de Jongere te koop wordt aangeboden, beseft Anthony Mulligan, conservator van het British Museum, dat hij op een historisch unicum is gestuit.

Tegelijkertijd wordt de Nederlandse scenarioschrijfster Esther van Baerle gevraagd voor een internationale speelfilm die de vrouwenhaat binnen de Rooms-Katholieke Kerk aan de kaak wil stellen op basis van ditzelfde Plinius-document. Als Esther voor haar research op bezoek gaat bij haar vroegere professor, expert op het gebied van manuscripten uit de oudheid, treft ze hem aan in zijn werkkamer, badend in het bloed, vermoord.

Ze doet vervolgens een beroep op de geschiedkundige expertise van Anthony Mulligan, die vroeger luitenant in het elite-SAS-corps van het Britse leger blijkt te zijn geweest. Samen worden ze meegezogen in een meedogenloze intrige, waarbij zij de militante en duistere kanten ontdekken van de oerconservatieve katholieke organisatie het Legioen van Christus.

Niet alleen ontdekken zij hoe Maria Magdalena en andere belangrijke vrouwen in de eerste eeuwen van het christendom werden verketterd, maar ook hoe gevaarlijk fake news uit de christelijke oudheid zelfs vandaag nog kan zijn. Worden zij slachtoffer van religieuze fanatici die ‘het ware geloof’ en de onderdrukking van de vrouw verdedigen?

Het negende gebod | Chris Houtman | ISBN 9789045215686 | € 17,99 | Karakter Uitgevers | bestel Het negende gebod via deze link bij bol.com | ook verkrijgbaar als e-book

De dood zingt in Napels
Ook een aanrader als je van thrillers houdt: De dood zingt in Napels. In de voetsporen van commissaris Ricciardi, die over een bijzondere gave bezit, wandel je door de stad en beklim je het decor van het Teatro San Carlo om de moord van ’s werelds bekendste tenor op te lossen. Via deze link lees je een fragment.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

72 reacties

 1. Sandra Benedick Elzinga

  Het boek “Schaduw” speelt zich af in Rome.

 2. Judith Mansveld

  In Rome <3

 3. mbt “De mythe van de dood!” Het erste boek Schaduw speelt zich af in Rome

 4. Ellen velzeboer

  Schaduw speelt zich af in Rome

 5. Het boek schaduw speelt zich af in Rome

 6. Maaike Manheim

  Dat speelt zich af in Rome, maak graag kans!

 7. In Rome natuurlijk!

 8. Heleen van der Velde

  In Rome

 9. In Rome. Ik zou dit boek heel graag winnen voor mijn man 🙂

 10. In Rome!

 11. els groenendaal

  Zilahy’s eerste thriller Schaduw zich speelt zich af in Rome

 12. in ROME

 13. In het prachtige en unieke ROME.

 14. Rome.

 15. Angelique Haker

  Het boek Schaduw speelt zich af in Rome!

 16. Het verhaal speelt zich af in Rome

 17. Monica van der Most

  In Rome. Dit boek is een prachtig vervolg.

 18. Zilahy’s eerste thriller Schaduw speelt zich af in het eeuwenoude Rome.

 19. Rome

 20. Schaduw speelt zich af in Rome

 21. Kitty Smulders

  In Rome

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *