Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ciao tutti’s Italiaanse boekenweek 2018

Ciao tutti! Met de zomer voor de deur organiseren we dit jaar een échte Italiaanse boekenweek vol met leestips voor de vakantie – of voor lekker lange avonden op je terras of balkon, in het park, aan het strand of waar je ook maar in een mooi Italiaans verhaal wil duiken.

We tippen tijdens deze Italiaanse boekenweek een heleboel gloednieuwe titels, waarvan we bij sommige al een voorproefje mogen delen. Ook trakteren we deze week op een flinke stapel boeken, van spannende thrillers tot romantische verhalen, van unieke gesigneerde exemplaren tot historische romans.

Wat gaan we precies doen?
Vanaf vandaag tot en met zondag 24 juni 2018 vind je op Ciao tutti dagelijks twee (en soms zelfs drie) nieuwe boekenblogs. Een klein tipje van de sluier? We delen onder meer een fragment uit De buitenjongen, het nieuwe boek van Paolo Cognetti, en mogen namens uitgeverij De Bezige Bij drie gesigneerde exemplaren van zijn eerdere boek, De acht bergen, weggeven.

foto Paolo Cognetti: Stephan Vanfleteren

We reizen met Giorgio Bassani naar Ferrara en omgeving, waarbij je kans maakt op de prachtige nieuwe uitgave van zijn gehele oeuvre, bestaande uit zes boeken die je de tijd doen vergeten.

Romantisch genieten doen we onder meer met Liefde van je leven van N.I. Monteny (eveneens met een winactie én met een interview met de auteur), Nicky Pellegrino’s Terug naar Villa Rosa (waarvan we drie exemplaren mogen weggeven), Een portret van Emily Price van Katherine Reay, De verloren brief van Cristina Caboni en Weerzien in Italië van Eva de Wit (waar we drie lezers blij mee mogen maken).

We duiken in Grammatica van de fantasie van Gianni Rodari en ontdekken waarom de Italianen zo Italiaans zijn in Bella Figura. We ontdekken zonnig Sicilië met een heerlijke route uit de reisgids On a roadtrip, gaan met Janneke Budding op Grand Tour en maken met Eating My Way Through Italy van Elizabeth Minchilli een lekkere reis dwars door de laars.

Een bijzondere leessensatie biedt De voorproefster van Hitler van de Italiaanse Rosella Postorino, een historische roman waarvan we eveneens drie exemplaren mogen weggeven.

Geschiedenisliefhebbers zullen ook genieten van de fascinerende nieuwe verhalen over Hannibal, over de familie De’ Medici, over Enzo Ferrari en over Caesar in de Lage Landen. Ook tippen we nét verschenen boeken van Mary Beard en Fik Meijer.

Thrillerfans zullen hun nagels op eten bij de nieuwe thrillers die we tippen, waaronder De mythe van de dood van Mirko Zilahy (waarvan we drie exemplaren mogen weggeven), Het negende gebod, Lijken in de kast en Intrigo Italiano.

Breng deze week dus regelmatig een bezoek aan Ciao tutti als je van lezen houdt en vul je leeslijst voor de zomer / vakantie aan met de allernieuwste boeken met Italië in de hoofdrol. Buona lettura!

P.S. Op zoek naar nóg meer leesinspiratie? Via deze link vind je álle Italiaanse boekentips die we voor je hebben verzameld. We zijn druk bezig met ze te plaatsen op de kaart van Italië, zodat je per bestemming kunt zien welke boeken zich er afspelen. Als het allemaal lukt, presenteren we de boekenkaart aan het einde van deze Italiaanse boekenweek!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

 1. Tof dat jullie ook wat boeken mogen geven! Bellisimo!
  Indien het kan, dan kom ik graag i aanmerking voor 1 vd voorgestelde werken.
  Mijn voorkeur gaat naar Paolo Cognetti met zijn 8 bergen
  en naar De voorproefster van Hitler. V Rosella Postorina.
  Maar een ander boek is ook zeer welkom…
  K Ben zeer blij met jullie website.
  Grazie mille!

 2. Frederickx Irene

  Wat een fijne actie. Boeken winnen en dan lezen .zo n geweldig gevoel. Ik neem graag deel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *