Inspiratie voor een Italiaanse kerst

Italiaanse aftrap voor het WK in Brazilië

Komende donderdag, 12 juni, start het WK voetbal in Brazilië. Het Braziliaanse voetbalelftal speelt die avond zelf de eerste wedstrijd, tegen Kroatië.

Soccer ball on grass with Italy flag background

Italië speelt de eerste wedstrijd op zondag 15 juni, tegen Engeland. Daarna treden gli Azzurri aan op 20 juni (tegen Costa Rica) en op 24 juni, tegen Urugay. Natuurlijk juichen we voor Oranje, maar aangezien Italië ons tweede thuis is, supporteren we ook op deze drie dagen.

Om alvast een beetje in de stemming te komen voor een paar weken vol voetbal, tippen we vandaag drie boeken met voetbal in de hoofdrol, van een grappige roman tot een biografie én een boek voor i bambini.

voetbal-boeken

Buitenspel
Voetbaltrainer Vanni Cascione bevindt zich in een overvolle badplaats als hij gebeld wordt door een mysterieuze man. Vanni zit ook deze zomer weer zonder werk. Geen wonder, als je kijkt naar de eindeloze lijst met nederlagen die hij op zijn naam heeft weten te schrijven. Maar als Lucio Magia, directeur van Atletico Minaccia, hem belt, begint Vanni er weer in te geloven.

Deze keer gaat het hem lukken: hij zal van Atletico een topclub maken. Maar wat doe je als de clubdirecteur zich liever bezighoudt met de plaatselijke prostituees, je vrouw je op straat zet en als, wanneer je dan eindelijk succes hebt, de maffia zich meldt.

Met Buitenspel schreef Marco Marsullo een hartverwarmende en bijzonder geestige roman over een Italiaanse coach die tegen beter in blijft hopen op een wonder. De Italiaanse krant La Repubblica schreef: ‘Buitenspel bewijst dat een mooi boek over voetbal niet per se Engels hoeft te zijn. Dit boek is geschreven door een jonge Napolitaan, met een groot gevoel voor humor en vlot taalgebruik – snerpend en scherp. Ik heb me lang niet meer zo vermaakt, petje af.’

Buitenspel

Buitenspel | Marco Marsullo | ISBN 9789400400481 | € 17,90 | uitgeverij Thomas Rap

Bestel Buitenspel via deze link bij bol.com

Balotelli
Deze biografie vertelt je alles over bad boy Mario Balotelli. Altijd en overal weet ‘Super Mario’ de aandacht op zich te vestigen. In het gunstigste geval om zijn uitzonderlijke voetbalkwaliteiten, maar meestal door zijn extreme gedrag.
Opstootjes, rode kaarten, ruzie met tegenstanders, medespelers en trainers. Nooit is er een moment rust rondom de in Italië geboren en van Ghanese ouders afkomstige spits van het Italiaanse elftal.
Volgens Oranje International en oud-ploeggenoot Karim Rekik is Balotelli ‘een geniale gek’. Maar ook: ‘een geweldige voetballer en een jongen met een goed hart. Tijdens kerst heeft hij voor daklozen hotelkamers geregeld en als Mario gaat tanken, betaalt hij voor iedereen die bij de pomp staat.’

Balotelli | Frank Worrall | ISBN 9789048819850 | € 17,50 | uitgeverij Carrera

Balotelli

Bestel Balotelli via deze link bij bol.com

De voetbalkampioen
Heel Rokford was in de ban van het voetbal. Over een paar dagen zou de belangrijke finale om de Voetbalcup gespeeld worden tussen FC Tornado en Voetbalclub Ratjax. Wij, dat wil zeggen de familie Stilton, zijn natuurlijk voor Tornado, de voetbalclub van opa Wervelwind! En de kans was groot dat we zouden winnen, want wij hadden de super voetballer Johan Kuif!

Maar toen belde mijn opa me midden in de nacht wakker en kreeg ik een schokkend bericht: Johan Kuif, was ontvoerd! Dit moest nog geheim blijven, maar mijn familie en ik moesten zo snel mogelijk op zoek gaan naar de dader om te zorgen dat de wedstrijd gewoon door kon gaan…

Voetbal-kampioen-Geronimo-Stiton

De voetbalkampioen | Geronimo Stilton | ISBN 9789085920199 | € 9,95 | uitgeverij De Wakkere Muis

Bestel De voetbalkampioen via deze link bij bol.com

Op een spannend WK!

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *