Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Fellini – 40 jaar vol fantastische films

Voor iedereen die nog geen tijd heeft gehad om naar de Fellini-tentoonstelling in Amsterdam te gaan: je hebt nog een paar dagen. Aanstaande zondag, 22 september, kun je de expositie gewijd aan maestro van de Italiaanse film en zijn indrukwekkende erfenis voor het laatst bewonderen.

Geen tijd meer? Geen nood, met het schitterende boek dat de naam van de filmmaker draagt, kun je je ook thuis verliezen in Fellini’s fantasie en dromen. Fellini is een visueel laboratorium van een man die voortdurend nieuwe interpretaties gaf van zijn jeugdjaren, zijn dromen en de door het onbewuste opgeroepen beelden en verhalen.

Fellini-boek

Veertig jaar beslaat de carrière van Federico Fellini, een van de gezichtsbepalende meesters van de naoorlogse Italiaanse cinema. Die veertig jaar hebben titels voortgebracht die zich voorgoed in het geheugen van de filmliefhebber hebben genesteld.

Fellini ontrafelt het universum van de filmmaker en boort de bronnen van zijn rijke verbeelding aan. Foto’s, archiefstukken, brieven en affiches geven twintig jaar na zijn overlijden inzicht in de obsessies en drijfveren van de man achter La Strada, La Dolce Vita en.

Fellini bevat een weelde aan visueel materiaal: filmstills, fotosets, tekeningen, beelden uit home movies, stills uit Fellini’s reclamefilms, strips, ongebruikte scènes, tijdschriften en affiches. Daarnaast zijn nooit eerder vertoonde foto’s van fotografen als Gideon Bachmann, Deborah Beer en Paul Ronald in het boek opgenomen. Een voorproefje:

Fellini-boek (1) Fellini-boek (2) Fellini-boek (3) Fellini-boek (4) Fellini-boek (5) Fellini-boek (6) Fellini-boek (7) Fellini-boek (8)

Fellini verkent het leven en werk van de legendarisch filmmaker aan de hand van vier thema’s: Popular Culture, Fellini at Work, The City of Women en Biographical Imagination. Een diepgravende analyse nuanceert en verrijkt het beeld van het Fellini-universum als een wereld van overdadige vertellingen over extravagante personages. Een universum waarin Fellini’s alter ego – meerdere keren gespeeld door Marcello Mastroianni – in steeds wisselende gedaantes opduikt en een parade van groteske menselijke zwakheden de revue passeert.

Om je – net als in Fellini’s films – helemaal in te verliezen!

Fellini-boek

Fellini
Sam Stourdzé
m.m.v. Marente Boelheuvel & Jaap Guldemond
(Engelstalig)
ISBN 9789089645821
€36,99
Amsterdam Universty Press

Bestel Fellini via deze link bij bol.com

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *