Download gratis de Ciao tutti app

Een reis om de wereld – In de voetsporen van Phileas Fogg

Fotograaf David Loftus, die onder andere voor Jamie Oliver fotografeerde, is de auteur van een nieuw en prachtig kookboek: Reis om de wereld in 80 gerechten. Samen met zijn beroemde culinaire vrienden reist hij langs dezelfde route als Phileas Fogg, hij als fotograaf, Jamie Oliver, Nigella Lawson, Rachel Khoo, Gennaro Contaldo en vele anderen als kok.

Reis om de wereld in 80 gerechten is een must have voor iedereen die van eten, reizen en culinair avontuur houdt – en wie houdt daar nu niet van? Het boek bevat recepten van ruim vijftien wereldberoemde chef-koks mooie reisverhalen en de prachtigste foto’s. Om met de woorden van Jamie Oliver te spreken: ‘Reis om de wereld in 80 gerechten is de Top of the Pops van fantastisch eten – alle hits in één prachtige uitgave.’

Als kind was David Loftus al gek op verhalen over avonturiers en ontdekkingsreizigers. Van alle boeken was Reis om de wereld in 80 dagen favoriet.

‘Gaat meneer ergens naartoe?’ vroeg hij.
‘Jazeker,’ antwoordde Phileas Fogg.
‘We gaan een reis om de wereld maken.’
Op dat ogenblik vertoonde Passepartout,
met zijn ogen extreem ver opengesperd, zijn oogleden
en wenkbrauwen hoog opgetrokken en zijn armen
losjes langs zijn ingezakte lichaam, alle symptomen
van naar verbijstering neigende verbazing.

‘Een reis om de wereld,’ prevelde hij.
‘In tachtig dagen,’ antwoordde Fogg.
‘We hebben geen moment te verliezen.’

De held van het verhaal, Phileas Fogg, is niet alleen gentleman en ware wereldreiziger, hij is tevens een foodie avant-la-lettre in hart en nieren. Reis om de wereld in 80 gerechten is Loftus’ eerbetoon aan deze held, waarin hij ons als gids een culinaire grand tour biedt langs dezelfde route als die Phileas Fogg aflegde, door verschillende continenten en langs een schat aan heerlijkheden uit de vier hoeken van de wereld, zoals chilikrab uit Azië, caesar salad uit Amerika en focaccia met blauwe druiven uit Italië – waar we vanmiddag een voorproefje van geven!

Alle andere 79 recepten vind je in

Reis om de wereld in 80 gerechten
David Loftus
ISBN 9789021552316
€ 24,95
uitgeverij Kosmos

Bestel Reis om de wereld in 80 gerechten via deze link bij bol.com

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Een reactie

  1. Van de omslag ga je al watertanden :)!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *