Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Don Giovanni – Frank Groothof & Thé Tjong-Khing

Frank Groothof heeft verschillende opera’s voor kinderen bewerkt. Met zijn opvoeringen trekt hij volle zalen en de pers is unaniem lovend over de rasverteller. In Don Giovanni vertelt hij het verhaal van meneer Douwe, een tuinder uit Haarlem, die voor het eerst een zwarte tulp heeft gekweekt. Iedereen wil zo’n tulp wel hebben! Don Giovanni komt er zelfs helemaal voor uit Italië.

Maar meneer Douwe wil zijn geheim niet verkopen. Hij knipt de formule in vier stukken en verstopt die in vier medaillons, die hij in bewaring geeft aan vier betrouwbare dames. Zo blijft zijn geheim gegarandeerd veilig, denkt hij. Maar tegen de charmes van Don Giovanni zijn slechts weinig dames bestand…

Het originele verhaal is voorzien van schitterende illustraties van Thé Tjong-Khing, waar ook volwassenen nog veel plezier aan beleven. Een klein voorproefje:

Daarnaast zit er bij het prentenboek een cd met daarop de hele voorstelling van Don Giovanni (met een speeltijd van een uur), precies zoals die in de theaters te horen was. Heerlijk om met het hele gezin uit te lezen, naar te luisteren en steeds opnieuw naar de prachtige prenten te kijken.

Don Giovanni | Frank Groothof | geïllustreerd door Thé Tjong-Khing | ISBN 9789025751999 | € 6,90 | uitgeverij Gottmer | bestel Don Giovanni via deze link bij bol.com

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *