Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Dansen in een fontein

Eind mei verschijnt De Prins van Filettino, het nieuwe boek van Geert Kimpen. Dit keer eens geen fragment uit het boek (hoewel het verhaal, dat we al mochten lezen, genoeg mooie fragmenten bevat), maar een verhaal dat verband houdt met een liedje uit het boek.

prins-van-filettino-foto01foto: Geert Kimpen

Aan het woord is Geert Kimpen zelf:

‘Wat kan een mens gezegend zijn met engeltjes in zijn leven…
In het verhaal van De Prins van Filettino komt een lied voor dat een vader als afscheid schrijft voor zijn dochter.

Schoorvoetend vroeg ik aan componist Tom Meulman of hij deze liedtekst op muziek wilde zetten. Ondanks al zijn drukke werkzaamheden bij Theatergroep Plezant schreef hij niet alleen een ontroerend liedje maar maakte er met zijn geweldige topmuzikanten een prachtige opname van.

Toen vriendin en fotografe Petra van Vliet dit liedje Dansen in de fontein hoorde, zei ze meteen: ‘Ik ga naar Filettino. Ik wil hier een videoclip bij maken.’ Voor ik het wist, had ze niet alleen Italiaanse acteurs gevonden, maar ook toestemming gekregen om in een fontein te springen, wat normaal gesproken streng verboden is in Italië. Het resultaat is een ontroerende videoclip geworden.’

De burgemeester van Filettino
In september 2011 zag Geert Kimpen in het journaal een item over een Italiaans bergdorpje, Filettino. De burgemeester verzette zich tegen de bezuinigingsdrift van Italië en Europa. Hij zei basta, verklaarde zijn dorp onafhankelijk en riep zichzelf tot prins uit. Bovendien kreeg het bergdorp een eigen munt. Kimpen wist: in dit kleine verhaal zit het grote verhaal van Europa en de economische crisis. Een nieuwe, inspirerende roman was geboren.

De-prins-van-Filettino

Van boekomslag naar verkiezingsposter
Zoals bij elk te verschijnen boek werd er ook een omslag gemaakt. Toen de burgemeester eerder deze maand te gast was bij het Europees Parlement, lichtte Geert Kimpen toe waarom hij voor dit opvallende omslag koos. De burgemeester was dermate enthousiast geraakt over de roman en het omslag dat hij besloot het te gebruiken als verkiezingsaffiche voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in Filettino. Dit affiche is nu in de maak voor de verkiezingen op 26 mei a.s. gehouden.

De Prins van Filettino | Geert Kimpen | ISBN 9789029587587 | € 19,95 | De Arbeiderspers | bestellen kan nu al via deze link bij bol.com | klik hier voor meer informatie over De Prins van Filettino

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *