Ga op pad met onze City Walks!

Cappuccino in Milaan

Ook in het noorden van Italië begint elke ochtend met een cappuccino. In Milaan ga ik daarvoor het liefst naar Bastianello, vlak bij de San Babila, vooral vanwege hun ontzettend romige cappuccino (zo romig proefde ik hem nog niet eerder – en ik ben op dat vlak langzamerhand een ervaringsdeskundige aan het worden), maar eerlijk gezegd ook vanwege de uitgebreide keus aan zoetigheden voor erbij. Taartjes, croissantjes, bonbons… Hemels!

Ik zou wel een hele blogpost aan dit heerlijke adres kunnen wijden, alleen al door al dat lekker stuk voor stuk te fotograferen, maar ik kwam hier om het boek Cappuccino & Milaan te lezen en daar een blog over te schrijven. Jullie moeten dus maar gauw zelf een kijkje komen nemen in dit Luilekkerland. Je vindt Bastianello aan de Via Borgogna 5, niet ver van de Duomo.

Terwijl ik bij Bastianello van mijn romige cappuccino en een frambozentaartje genoot, las ik Cappuccino & Milaan, de debuutroman van Estelle van der Ploeg.

Tess heeft gezworen nooit meer een voet op de catwalk te zetten! Maar als haar vertrouwde leventje in één klap in duigen valt, besluit ze nog eenmaal haar naaldhakken onder het stof vandaan te halen. Samen met haar beste vriendin vertrekt ze naar Italië, om daar de grootste uitdaging in haar leven aan te gaan.

Twee tegenovergestelde werelden, twee onweerstaanbare mannen, een doel voor de toekomst én een pijnlijk verleden komen samen in het romantische, glamoureuze Milaan.

Een fragment:

‘Een knappe man kwam met zijn armen gespreid op hen aflopen en aan de blik te zien die hij op Gwen richtte, was hij de oude bekende van haar vriendin, die hun een lift zou geven naar de stad.

Tess keek naar Gwen, die lachend in de armen van de donkerharige man viel. Dat zal Antonio wel zijn, dacht Tess, die de charmante man op een afstandje bekeek. Gwen had de afgelopen uren onophoudelijk over de man gesproken. Hij was een oude vlam van haar, die ze tijdens een schildercursus in Zuid-Frankrijk had leren kennen. Ze hadden het daar samen erg leuk gehad en de jaren daarna hadden ze per mail contact gehouden en waren ze af en toe samen op vakantie geweest, naar verschillende schildercursussen. Toen Antonio hoorde dat Gwen naar Milaan zou komen, had hij gelijk onderdak voor hun geregeld.

Hij bleek zelf een kasteel te bewonen in de wijnstreek Oltrepo Pavese, op zo’n zeventig kilometer afstand van Milaan, maar omdat hij ook graag in de mondaine stad zelf wilde wonen, had hij nog een prachtig appartement, gelegen in de wijk Navigli, ten zuidwesten van het centrum van Milaan, waar veel kunstenaars zich in de loop der jaren hadden gevestigd.

Tess liet de twee even rustig opnieuw kennismaken, ze hadden elkaar al zo lang niet gezien. Ze liep een stukje verder en keek even rond op Linate Airport. Overal waar ze keek, zag ze mooie mensen en het was verbijsterend dat ze allemaal een zonnebril droegen en in mooie auto’s reden. […]

Ze was nog nooit in Milaan geweest en ze kon niet wachten om de stad te verkennen en vooral te fotograferen. Alle kleuren, emoties en indrukken wilde ze vastleggen op de gevoelige plaat. Ze pakte het fototoestel uit haar tas en maakte alvast een paar foto’s.’

Lees het hele verhaal (liefst natuurlijk ook met een cappuccino van Bastianello binnen handbereik) in

Cappuccino & Milaan
Estelle van der Ploeg
ISBN 9789461768063
€ 17,95
Boekscout.nl

Cappuccino & Milaan is te bestellen via de website van Estelle van der Ploeg of via Boekscout.nl

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

3 reacties

  1. Een kasteel in de Oltrepo Pavese? Welke zou het zijn, Cigognola, Montalto, Oramala, Montesegale? Er zijn er hier genoeg. In Montecalvo staat er zelfs een te koop!

  2. Net terug uit Milano….
    Tip kwam dus net te laat….misschien volgend jaar.

  3. heerlijk artikeltje…lijkt ook superleuk boek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *