Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Beleef Italië – Lonely Planet

Een prachtig cadeau voor jezelf: Beleef Italië van Lonely Planet, een koffietafelboek dat je meeneemt op reis naar bruisende steden, kleurrijke kustdorpen, glooiende Toscaanse heuvels en grote pleinen. Je ontdekt de geheimen van de perfecte pizza, verkent de ruïnes van Pompeï en neemt een kijkje achter de schermen van het operahuis La Scala.

Het is geen reisgids, maar een kennismaking met de veelzijdige persoonlijkheid van Italië, de essentie van de cultuur en het landschap. Het boek is daarom ook niet onderverdeeld in regio’s of in bezienswaardigheden, maar in vijf thema’s die Italië kleur geven, voor inwoners én bezoekers:

Bravo Italia – met iconen waar iedereen van houdt
Tradizione – gekoesterd erfgoed, heuvelstadjes en oogstfeesten
Viva Italia – het moderne leven op zijn Italiaans
Che sorpresa! – ondergewaardeerde en onverwachte ervaringen
Dolce Vita – genieten van het goede leven

‘We nemen je mee op een papieren zwerftocht door Italië. We willen je laten zien dat het land blijft verbazen, of je nu tussen de eindeloze wijngaarden van de Chianti in Toscane wandelt, door de Dolomieten klautert of tussen de verse producten op een Siciliaanse markt snuffelt. Nergens anders op aarde is zoveel verheffends en betoverends te vinden, waarvan iedereen kan meegenieten.’

‘Italië is amore a prima vista (liefde op het eerste gezicht). En dan hebben we het niet over een flirt, maar over een volmaakte brandende liefde die je aangrijpt zodra je het lyrisch stemmende landschap ziet. De intense schoonheid is een schok voor je zintuigen, zoals een gloeiend heet en loeisterk kopje espresso dat kan zijn.

De lieflijke, diep uitgesneden valleien met rijen wijnstokken, de zilvergroene olijfgaarden, de woeste bergen, de met pijnbomen en cipressen beklede heuvels, de vulkanen, de poederwitte stranden, de middeleeuwse stadjes… Italië heeft niet voor niets de bijnaam il bel paese, het mooie land.

Mooi is het altijd: of je nu door de ijselijke haarspeldbochten tussen de ruige bergen en een glasblauwe zee langs de Amalfikust slingert, de dorpen van Cinque Terre aan de kliffen ziet hangen, de wijken van Rome doorkruist of in een beschutte baai aan de Sardijnse Costa Smeralda drijft.

Hoe graag we het ook zouden willen, het is onmogelijk om deze ervaringen op papier te vangen; de romantiek van een gouden zonsondergang in Sorrento, de zee die als een blauwe lap zijde om Capri ligt terwijl de cicaden hun weifelende lied aanheffen, de frisse scherpe geur die opstijgt uit de citroenkassen aan het Gardameer.

Reizen naar Italië is iets anders dan alleen het bekijken van bezienswaardigheden. Het is het leven omarmen, lui rondrijden, een praatje maken, te voet eropuit gaan. Middeleeuwse stadjes in de heuvels van Toscane als kralen aan een ketting rijgen. Naar de klokken van de Duomo luisteren, in de schemering op een piazza zitten, in Venetië, Florence of Lucca. Reizend door Italië val je van de ene bekoring in de andere.’

Meer dan driehonderd pagina’s lang laat Lonely Planet je meegenieten van deze bekoringen. Buon viaggio!

Beleef Italië | Lonely Planet | ISBN 9789021571928 | Kosmos Uitgevers | bestel Beleef Italië via deze link bij bol.com

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *