Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

360° Reizen Toscane

Toscane-zomer-360-graden-reizen

360° Toscane is een geheel nieuwe reisgids die je in ruim driehonderd pagina’s heel veel moois, lekkers en bijzonders in Toscane voorschotelt. Bovendien biedt het 360° Reizen-concept een nieuwe, gepersonaliseerde manier van reizen, met als extraatje een digitale planningstool waarmee je in enkele minuten je ideale en hoogstpersoonlijke reisprogramma uitstippelt.

COV_360° gids_AANB.indd

De papieren reisgids 360° Toscane is het hart van de 360° aanpak. Fabian Takx, de auteur van deze kleurrijke reisgids, omschrijft Toscane in zijn inleiding als volgt: ‘Een droombestemming. Zo staat deze welvarende regio in Midden-Italië al vanaf de achttiende eeuw bekend.

De Toscanen weten dat maar al te goed en zijn er ook trots op. Ze zijn buitengewoon verknocht aan hun culturele erfgoed. Ze beschermen hun historische binnensteden met overgave, kunnen altijd wel een paar verzen van Dante citeren en neuriën aria’s van Puccini (soms) met tranen in de ogen mee.

Orsanmichele-Florence (1)

Ze eren het werk van schrijvers en componisten uit ver vervlogen tijden en geven recepten van oma door alsof het bankgeheimen zijn. Op hun prachtige natuur zijn ze zuinig en ze zien er streng op toe dat op hun schone stranden de blauwe vlag wappert. Ook hun eigen lichaam conserveren ze met zorg: nergens vind je zoveel kuurbaden en kappers als in Toscane.

SaturniaGoncalofoto: Gonçalo Figueiredo

Folklore is hier een serieuze zaak. De rivaliteit van de middeleeuwen leeft voort in wedstrijden tussen de stadswijken van verschillende steden, waarvan de Palio van Siena het bekendste voorbeeld is. Naast die rituele kippendrift is er een groot verlangen naar saamhorigheid, vooral op het platteland. Dat zul je ervaren als je aanschuift bij een eenvoudige en voedzame maaltijd, bereid en geserveerd oor het halve dorp tijdens een van de talloze oogstfeesten.’

Palio-Siena (6) Palio-Siena (4)

Fabian deelt vervolgens allerlei informatie en inspiratie, overzichtelijk ingedeeld volgens zes verschillende interesses: bezienswaardigheden, actief, for kids, shopaholics, for free & by night. Je duikt van prachtige kerken en koepels in Florence in de natuur van de Maremma, van de charmante Chianti-dorpjes in de marmeren bergen bij Carrara, van pittoresk Siena in wonderlijk Pisa.

Toscane-Carrara-marmer (3)Scheve-Toren-Campo-Miracoli-Pisa-Toscane (4)

Wil je na het lezen van de reisgids meteen naar Toscane reizen? Een vakantie boek je makkelijk met de bijbehorende digitale planningstool, waarmee je meteen ook een persoonlijk reisplan samen kunt stellen. Een echt reisprogramma op maat, makkelijk af te drukken of te exporteren naar je tablet of smartphone, zodat je het ook onderweg makkelijk kunt gebruiken.

Je kunt onder meer jouw uitvalsbasis en voorziene reisdata aangeven, zelf bezienswaardigheden toevoegen en weglaten, de duur en het tempo van jouw reis aanpassen en makkelijk vluchten, transport ter plaatse en hotels boeken. Door dit persoonlijk reisplan naar de mobiele app te downloaden, heb je alle informatie binnen handbereik. Bovendien zorgt deze app voor realtime gps-ondersteuning (en offline kaarten voor beperkt gebruik).

Scheve-Toren-Campo-Miracoli-Pisa-Toscane (11)

360° Toscane | Fabian Takx | ISBN 9789401413619 | € 14,99 | uitgeverij Lannoo | bestel 360° Toscane via deze link bij bol.com

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *