Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Via Urbana (Monti) – de lekkerste straat van Rome

De Via Urbana in de wijk Monti in Rome is the place to be voor foodies. Van een romige cappuccino in de ochtend tot een uitgebreid diner – je vindt het hier allemaal!

Via-Urbana-Rome

Cappuccino & caffè

Voor die cappuccino kun je al vroeg terecht bij Bar Monti (Via Urbana 93) of bij Urbana 47 (op nummer 47), waar de espressomachine ‘s ochtends op stoom is.

Bar-Monti-Via-Urbana-Rome Via-Urbana-47-Rome (1)

Lekker lunchen

Groener dan groen is Aromaticus (nummer 134) waar je heerlijk en biologisch verantwoord kunt lunchen. Ook als je geen trek hebt, is dit adresje een bezoek waard. Je vindt er namelijk ook tal van artikelen voor je (kruiden)tuin en een keur aan verse kruiden.

Aromaticus-Monti-Rome (1) Aromaticus-Monti-Rome (2) Aromaticus-Monti-Rome (4)Tricolore-Panini-Rome

Bijna-buurman Grezzo (nummer 130) is dé specialist in raw chocolate, voor verantwoord snoepen. Bij het verderop gelegen Zia Rosetta (nummer 54), staan bijzondere broodjes op het menu, gevuld met allerlei heerlijke combinaties. De broodjes zijn niet alleen lekker, maar ook een lust voor het oog, zo mooi worden ze ingepakt.

Zia-Rosetta-Rome-1Zia-Rosetta-Rome -2 Zia-Rosetta-Rome -3 Zia-Rosetta-Rome -4

Uitgebreid dineren

’s Avonds kies je voor La Vacca ‘Mbriaca (‘de dronken koe’) op nummer 29, een osteria waar je typisch Romeinse pasta en andere gerechten uit de lokale cucina povera eet. Een aanrader is ook het biologische Ristorante Broccoletti (op nummer 104).

Broccoletti-Via-Urbana-Rome (1)

Lekker ongedwongen is Sciuè Sciuè, met vooral veel lekkers uit de Napolitaanse keuken op de kaart (Via Urbana 56-57).

Sciue-Sciue-Via-Urbana-Rome (1) Sciue-Sciue-Via-Urbana-Rome (2)

Onze favoriet voor ‘s avonds is echter het eerder genoemde Urbana 47. Naast een leuk adres voor een uitgebreid home made ontbijt of een koffie tussendoor, is Urbana 47 ook een gezellige cocktailbar én een fijn, biologisch restaurant. Alle producten zijn verser dan vers, duurzaam en voldoen aan het zogenaamde nulkilometerprincipe: alles komt dus uit de buurt van Rome.

Via-Urbana-47-Rome (2) Via-Urbana-47-Rome (2a)

Naast de ‘gewone’ primi en secondi staan er ook veel kleine gerechtjes op het menu – een soort tapas, die in bescheiden porties en op een leuke etagère worden geserveerd.

Als je niet zoveel geeft om het hele ‘biologische’ is Urbana 47 alleen al de moeite waard vanwege het fantastische vintage-chic interieur, verdeeld over een doolhof aan ruimtes. Achterin de zaak bevindt zich zelfs een kleine ‘urban cinema’ (compleet met vintage bioscoopstoelen), waar filmavonden worden georganiseerd in combinatie met speciaal voor de film geselecteerde wijn en hapjes.

Nog meer moois en lekkers in Monti ontdekken? In onze wandeling door deze wijk krijg je the full Monti: een hele dag in een van de hipste gebieden van Rome. Andiamo?

Download de City Walk in Monti

De Ciao tutti City Walks zijn digitale uitgaven. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail de link om de City Walk te downloaden in pdf-formaat. Je kunt de wandeling vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (smartphone, laptop, computer en/of tablet) van alle moois genieten. In de City Walk vind je een link naar de route in Google Maps.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *