Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Torta di pere al torrone – perentaart met noga uit De Zilveren Lepel

Torta-pere-torrone-2

Een van onze favoriete zoete Italiaanse specialiteiten is torrone – noga. In Italië vind je talloze soorten: met walnoten, amandelen of hazelnoten, bedekt met chocolade of zelfs met bijzondere ingrediënten als limoncello of amaretti. Traditioneel snoept men in Italië vooral rond de feestdagen van de lekkerste torrone, maar als je er zo gek op bent als wij geniet je er het hele jaar door van.

Natuurlijk kun je torrone zo op tafel zetten, als lekker zoet hapje bij de koffie, maar met onderstaand recept van Il Cucchiaio d’Argento (De Zilveren Lepel) voor perentaart met nougat maak je er echt iets bijzonders van! Voor deze taart gebruik je het beste een zachte naturel-variant van de torrone.

Voor het deeg: 220 gram bloem | 60 gram suiker | 140 gram boter, in blokjes | zout | 1 eidooier

Voor de vulling: 30 cl melk | 100 gram nougat, in stukjes | 4 eidooiers | 100 gram suiker | 40 gram bloem | 4 peren | pistachenootjes (50-100 gram), fijngehakt | poedersuiker

Maak eerst het deeg. Doe de bloem, suiker, blokjes boter en een snufje zout in een kom. Bewerk het met de punten van je vingers tot je een soort grove ‘zandkorrels’ krijgt. Voeg de eidooier en een klein beetje water toe en maak een bal van het deeg. Bedek met vershoudfolie en laat ten minste 30 minuten rusten in de koelkast.

Warm voor de vulling de melk met de stukjes nougat in een pan en warm op tot de nougat is gesmolten. Klop de eidooiers met de suiker, voeg daarna de bloem en de warme melk toe en meng alles goed. Doe de vulling in een (saus)pan en laat het op laag vuur indikken.

Torta-pere-torrone-1

Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in plakjes. Rol het deeg uit en bekleed een met boter ingevette bakvorm (met geribbelde rand) ermee. Prik gaatjes in de bodem. Giet een beetje van de ingedikte crème in de vorm en verdeel de peren erover. Bedek met de rest van de crème en maak af met de fijngehakte pistachenootjes. Bak de taart in een voorverwarmde oven op 200°C in circa 30 minuten. Draai daarna de temperatuur terug tot 170°C en bak nog ongeveer 20 minuten. Haal de taart uit de oven, bestrooi met poedersuiker en serveer lauwwarm of koud.

Buon appetito!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *