Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Saltimbocca alla romana uit ‘Eating Rome’ van Elizabeth Minchilli

Het water loopt je in de mond bij het lezen van de verhalen en recepten van Eating Rome. Je wil meteen een tafeltje reserveren bij de trattoria’s en restaurants die Elizabeth aanbeveelt of de keuken induiken voor het maken van een van haar recepten, met veel Romeinse klassiekers voor elk seizoen.

Eating-Rome-Elizabeth-Minchilli-boek-2

Wij lieten ons verleiden door de saltimbocca, een vleesgerecht waarvan de naam is afgeleid van de uitdrukking saltare in bocca, in de mond springen – precies wat dit gerecht doet. Niet alleen omdat je het dankzij de verleidelijke geur meteen wil verorberen nadat je het hebt gemaakt, maar ook omdat de combinatie van dun kalfsvlees met prosciutto en salie zo goed is dat het ongeveer letterlijk je mond in springt als het eenmaal op je bord ligt.

Elizabeth bestelt graag saltimbocca bij Al Pompiere en La Campana, zo vertelt ze, maar ze deelt ook het recept zodat je van dit typisch Romeinse gerecht ook thuis kunt genieten.

saltimbocca-recept (2)

Hiervoor heb je nodig (voor 4 personen): 500 gram dun gesneden kalfsvlees (liefst in 12 gelijke stukjes) | zout en vers gemalen zwarte peper | 12 blaadjes salie | 12 dunne plakjes Parmaham | 1 eetlepel ongezouten boter | 1 eetlepel extra vergine olijfolie | 80 ml droge witte wijn

Rol elk stukje kalfsvlees zo dun mogelijk uit en breng op smaak met peper en zout. Leg op elk stukje kalfsvlees een plakje Parmaham en een blaadje salie. Zet de salie en de ham vast met een of twee tandenstokers.

saltimbocca-recept (1)

Verwarm de boter en de olijfolie in een grote braadpan en bak de saltimbocca’s ongeveer twee minuten (met het kalfsvlees aan de onderzijde). Draai ze dan om en bak ze nog een minuut. Doe dit eventueel in twee of meer porties en houd de reeds gebakken saltimbocca’s warm in de oven of onder aluminiumfolie.

Voeg na het bakken de wijn toe, schraap alle aangebakken stukjes van de bodem en roer even goed door. Voeg dan alle saltimbocca’s toe, warm nog even kort mee en serveer ze dan met de saus. Waarschuw je gasten voor de zekerheid wel even voor de tandenstokers!

Nog veel meer Romeinse recepten, verhalen en restauranttips vind je in

Eating-Rome-Elizabeth-Minchilli-boek-2

Eating Rome – Living the Good Life in the Eternal City | Elizabeth Minchilli | ISBN 9781250047687 | € 15,89 | uitgeverij St Martin’s Press | bestel Eating Rome via deze link bij bol.com | ook verkrijgbaar als e-book

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *